С три титли за Китай и една за Япония завърши

...
С три титли за Китай и една за Япония завърши
Коментари Харесай

Азиатци обраха титлите на турнира по тенис на маса в Панагюрище

С три трофеи за Китай и една за Япония приключи четвъртото издание на шампионата по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който се организира в препълнената зала „ Арена Асарел “ в Панагюрище и беше с награден фонд 160 000 $.
С две трофеи – на единично и на двойки, си потегля вторият в международната класация на сингъл Сю Син. Китайският виртуоз на писалковия хват победи на финала на единично Кента Мацудайра от Япония с 4-1 гейма (10, -10, 8, 6, 4). Мачът беше едно от украшенията на шампионата, който е един от 12-те в света от най-висока категория.
„ Постепенно набирам скорост. Спечелих купата в Австралия, завоювах и в България. Благодаря на моите треньори и на Китайската федерация по тенис на маса. Благодаря и на чудесната аудитория тук “, съобщи Сю, който беше награден от Иван Александров, ръководител на Сдружение „ Асарел България Оупън “.
Сю взема 250 точки да международната класация и 19 000 $ от наградния фонд. За Мацудайра останаха 125 точки и чек за 9200 $.
При дамите завоюва олимпийската шампионка и някогашна №1 в света Динг Нинг. В доста оспорван напълно китайски край левичарката преодоля победителката от шампионата до 21 години в Панагюрище Ван Иди с 4-3 (7, -10, -8, 8, -5, 2). В заключителния гейм Динг беше доста безапелационна и нейният характерен сервис остана енигматичен за съперничката. Тя също получи 250 точки и чек за 19 000 $. Финалистките бяха наградени от зам.-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов.
„ Много се веселя, че тъкмо в България завоювах първата си купа за сезона. Благодаря на феновете, усещах че ме поддържат от самото начало. Мачът беше сложен, Ван игра чудесно, само че в седмия гейм се активизирах и завоювах “, сподели шампионката от Панагюрище.
Ма Лонг и Сю Син завоюваха предстоящо купата на двойки. Те преодоляха японския дует Масатака Моризоно и Юя Ошима с 3-1 (-9, 4, 8, 6).
„ За мен беше чест да играя пред тази превъзходна аудитория. Щастлив съм, че победихме в тази прелестна зала “, съобщи Ма, откакто беше награден от Ана Финджикова, началник на „ Човешки запаси “ на „ Асарел-Медет “ АД.
„ Посвещавам успеха през днешния ден на моя съотборник Ма Лонг, който отпадна рано на единично, само че стигнахме до купата на двойки “, сподели пък Сю.
При дамите на двойки Касуми Ишикауа и Мима Ито от Япония опазиха купата си от 2017 година. На финала те направиха поврат против китайките Лю Гаоян и Джън Руи и завоюваха с 3-1 (-10, 7,7, 6).
„ Чувстваме се отлично след тази сложна победа. За нас беше чест да бъдем част от този шампионат “, съобщи Ито, която получи своя орден от ръководителя на БФТТ Стефан Китов.
„ Радваме се, че още веднъж спечелихме на двойки в толкоз мощно съревнование “, добави Ишикауа, за която това беше четвърта купа в Панагюрище, където има два трофея на единично и два на двойки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР