С три проблема живеят хората в горнооряховското село Горски Горен

...
С три проблема живеят хората в горнооряховското село Горски Горен
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Явор Божанков: С три проблема живеят хората в горнооряховско село

С три казуса живеят хората в горнооряховското село Горски Горен Тръмбеш. Всички свои недоволства те споделиха с народния представител Явор Божанков от „ Българска социалистическа партия за България “от Великотърновския район по време на постоянните му приемни в обитаемоте места. Заедно с него беше и общинският ръководител на БСП-Горна Оряховица Огнян Стоянов.

„ От центъра на село Драганово до село Горски Горен Тръмбеш пътят е копка до копка. Вече три мандата не се откриха средства да оправят това нещо. Основният ни проблем е правата от 20 километра, която е в окаяно положение, банкетите са неочистени. Всяка кола е удряна по този път. А селото ни с хубава природа, чист въздух, в случай че се направи хубава права, тя ще окаже въздействие хора да се върнат да живеят в селото “, показа локален гражданин.

Една от присъстващите дами описа по какъв начин със лични средства на фамилната й компания са прочистили пътя към селото.

„ Все по-често срещам такива случаи и на повече места се появява казусът с кастренето. Хората изричат подозрение, че са платени средства за кастрене, само че работа не е свършена “, отговори Божанков.

Проблем за живеещите в селото е и читалището. Въпреки триумфите на локалната самодейна група и действителната активност, която колективът развива, постройката се разрушава. „ Влизаме в зимен сезон. Покривът тече. Паркетът гние. Уврежда се общинска благосъстоятелност “, подчертаха хората и допълниха, че по този начин и активността на читалището ще спре през зимните месеци.

Общинският ръководител на Българска социалистическа партия Огнян Стоянов пое ангажимент да направи предложение за включването на постройката в финансовата стратегия на Община Горна Оряховица за идната година.

Затова локалните хора упорстват в общинския бюджет за идната година да се конкретизират средствата, които се отпускат на дребните обитаеми места.

Историческите остатъци на калето над селото, оповестено през 1968г. за монумент на културта, са в нежелано състояние. „ Държавата от този момент една стотинка не е вложила в него. Обрасло е в шубраци “, описа един от живеещите в селото по отношение на третия им проблем.

„ Градския център е значим, само че хората в дребните обитаеми места също са жители на нашата община и на Република България и не трябва да забравяме това “, прикани националният представител.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР