С три пъти се увеличава финансирането на деветте български медии

...
С три пъти се увеличава финансирането на деветте български медии
Коментари Харесай

Вучич разписа три пъти по-голям бюджет за българските медии в Сърбия

С три пъти се усилва финансирането на деветте български медии в Сърбия . Това беше контрактувано на срещата сред президентите Румен Радев и Александър Вучич.

След срещата в спортната зала в Димитровград с българското национално малцинство в Сърбия двамата президенти споделиха, че финансирането на българските медии ще се усили три пъти до 535 000 евро годишно . Увеличението ще влезе в действие в околните дни.

„ По отношение на проблемите на нашето национално малцинство – има два вида нарушение. Едните са чисто организационни или финансови – президентът Вучич ги взема решение от раз. Той сподели тези два дни по какъв начин градивно могат да се вземат решение тези проблеми. И за финансирането на българските медии – през вчерашния ден на обяд се сложи въпросът, последва незабавно връзка с нашите медии тук. 9 медии на български език дадоха своите поръчки. Президентът Вучич още през вчерашния ден вечерта разписа три пъти по-голям бюджет от сегашния, който ще влезе в действие до няколко дни “, акцентира Румен Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР