С три отделни решения Европейската комисия е глобила за нарушаване

...
С три отделни решения Европейската комисия е глобила за нарушаване
Коментари Харесай

Почти половин милиард евро отнесоха европейски, американски и японски компании за антимонополни нарушения


С три обособени решения Европейската комисия е глобила за нарушение на антимонополното законодателство на Европейски Съюз редица европейски, американски и японски компании. Общата сума на санкциите е 546 млн. евро.

За присъединяване в картел четири морски превозвача на коли са санкционирани за сумата от 395 млн. евро. Двама снабдители на свещи (за автомобили) със 76 млн. евро, а двама доставчика на автомобилни спирачни системи със 75 млн. евро.

„ Повишаването на цените на съставените елементи за коли или за транспортни разноски по транспорт на коли, картелите са нанесли вреди на европейските консуматори и са повлияли отрицателно на конкурентоспособността на автомобилния бранш на Европейски Съюз, в който са заети към 12 млн. души “, съобщи членът на Европейската комисия по конкуренция Маргрете Вестагер.

Глобите би трябвало да бъдат платени от чилийският морски транспортьор CSAV, японските превозвачи " K " Line, MOL и NYK, норвежко-шведският транспортьор WWL-EUKOR; доставчикът на свещи (за автомобили) в лицето на немската Bosch и японските Denso и NGK; доставчиците на хидравлични автомобилни спирачни системи, американската TRW, немските Bosch и Continental, които вземат участие също и в картел за доставка на електронни спирачни системи.

Всички компании са признали присъединяване си в картели и са се съгласили да уредят проблемите, се отбелязва в известие на Европейската комисия
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР