С три гола след почивката Спартак (Москва) разгроми Ахмат с

...
С три гола след почивката Спартак (Москва) разгроми Ахмат с
Коментари Харесай

Спартак прекъсна негативна серия, Ахмат ще трепери до края

С три гола след почивката Спартак (Москва) разгроми Ахмат с 3:0 и излезе на осмо място в класирането на РПЛ. Това беше финален домашен мач за най-обичания съветски клуб, който ще приключи какпанията с посещение на Рубин. За Ахмат загубата значи, че тимът към момента може да изпадне непосредствено. В момента отборът от Грозни има 31 точки и е на 13-ото място, а в последния си дуел ще одобри Сочи.

След пет мача без победа напрежението върху Доменико Тедеско се повиши. Старши треньорът на Спартак още веднъж направи няколко разбърквания в състава, като в предни позиции започнаха Есекиел Понсе и Джордан Ларсон, а Александър Соболев се появи при започване на второто полувреме на мястото на шведа.
Още в 6-ата минута Зелимхан Бакаев пропусна да открие за " червено-белите ", а в 12-ата след негов пробив топката стигна до Понсе в наказателното поле, само че Андрей Семьоново съумя да блокира аржентинеца. Ахмат играеше прибрано и даже владееше топката по-продължително от домакините, само че не създаваше голови положения.

В 26-ата минута Алексей Сухой даде дузпа за Спартак, откакто Максим Ненахов задържа Айртон за фланелката. Ситуацията беше прегледана с ВАР и се оказа, че нарушаването е било отвън наказателното поле, а Сухой промени решението си. Малко по-късно беше анулиран и гол на Понсе поради засада на Самуел Жиго.

С победой!!!

«Спартак» в 29 туре РПЛ выиграл у «Ахмата» со счетом 3:0.

Роман Зобнин
Александр Соболев
Гус Тиль #СпартакАхмат – 3:0 pic.twitter.com/tC6zt60wjM
— F C S p a r t a k M o s c o w (@fcsm_official) July 15, 2020 В 51-ата минута никой не посрещна Зобнин, който умерено се приближи до наказателното поле и с мощен удар разстреля Евгений Городов за 1:0. Четвърт час по-късно някогашният халф на Спартак Денис Глушаков пропусна да накаже московчани и това се оказа съдбовно, тъй като в края на дуела домакините вкараха още два гола и най-сетне зарадваха почитателите си.

В 82-ата минута резервата Соболев се възползва от пробив на Жиго, елементарно преодоля Семьонов и с удар под гредата повиши на 2:0. Третото попадение за Спартак заби Гуус Тил в добавеното време. Нидерландецът, който е рекордна покупка в историята ан съветския гранд, се разписа след асистенция на Зобнин.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 29 кръг, сряда 15 юли  Спартак Москва 3:0краен резулат  Ахмат
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР