С траурно бдение Асеновград изпрати 13-годишния Васил Хаджимарков в последния

...
С траурно бдение Асеновград изпрати 13-годишния Васил Хаджимарков в последния
Коментари Харесай

Черен Ивановден! Асеновград се сбогува с 13-годишния Васко

С траурно бдение Асеновград изпрати 13-годишния Васил Хаджимарков в последния му път. Седмокласникът от ОУ   " Ангел Кънчев " в града падна от 13-метрова канара на пътното платно за Бачково. Трагедията се разигра в събота по обяд, точно на Богоявление. Той се разхождал с трима свои другари в местността " Метоха " на разклона за Асенова цитадела. Предполага се, че момчето се е подхлъзнало и е паднало от скалата на пътя. Инцидентът провокира прекъсване на придвижването. На място се образува 3-километрова опашка от чакащи коли. Пристигналата кола за спешна помощ откара потърпевшото дете в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив. Въпреки напъните на лекарите обаче Васко умрял малко откакто бил хоспитализира. Момчето било с голям брой политравми от рухването.



Междувременно стана ясно, че Районната прокуратура-Асеновград е образувала досъдебно произвеждане за гибелта на момчето. Извършен е оглед на мястото на нещастието, разпитани са очевидци и ще бъдат назначени експертизи, споделиха от прокуратурата.

Профилите на съученици на Васко в обществените мрежи осъмнаха с траурни панделки и тъжни послания. " Бог да те елементарни, другар! Ще бъдеш в сърцето ми и в никакъв случай няма да те не помни и дано силата бъде с тебе. Почивай в мир ", написа съученик на момчето.

Учители описаха, че Васко бил положително, дружелюбно и възпитано дете.

Погребението на момчето бе през вчерашния ден в 16 часа. Час по-рано се организира траурно бдение, което потегли от кръговото кръстовище в Асеновград в посока Смолян, оповестява " Марица ".

Прокълнатите скали
Това е втори случай на рухване на дете от скалите в региона. През май 2016 година 12-годишната Ани се подхлъзна и падна от 6 метра височина по време на разходка из Асенова цитадела, проведена от учебното заведение. Момичето се подпряло на мантинела, с цел да завърже обувката си и по нехайство паднало в пропастта. Ани бе в кома след случилото се.

Трагедията помрачи Богоявление
Трагедията помрачи празника Богоявление в Асеновград. Кметът на Община Асеновград доктор Емил Караиванов излезе с изказване, което разгласява на уеб страницата на общината. Той изрече съболезнования на околните на Васко.

" Фатална покруса лиши детски живот и покруси Асеновград точно на Богоявление. Нищо не е сравнимо със загубата на дете. Затова и аз не мога да си разреша да меря с думи тази тъга. Един детски живот бе прекършен вечно след безразсъден случай с непоправими последици.

Като татко и кмет показвам най-дълбоките си съболезнования на родителите и фамилията на Васко. Преживявам мощна човешка съпричастност и бих направил всичко по силите ми те да имат поддръжка в този тежък миг. Страдам и за децата, другари, съученици и учители на Васко, които също понасят шока от загубата.

За тежкия случай към този момент има следствие. Община Асеновград ще окаже цялостно подпомагане за него. Още един път показвам дълбоките си съболезнования и съпричастност за случилото се ", написа доктор Караиванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР