С традиционен воден салют на Летище София бе посрещнат първия

...
С традиционен воден салют на Летище София бе посрещнат първия
Коментари Харесай

Посрещнаха „Кралицата на небесата” с воден салют в София

С обичаен воден салют на Летище София бе посрещнат първия аероплан Боинг 747 – Freighter, регистриран в България. Един от най-големите карго самолети в света ще оперира под комерсиалната марка Compass Air Cargo. 

 

Преди първото си кацане в София широкофюзелажният аероплан, придобил известност в авиационните среди с прозвищата си „ Джъмбо Джет “ и „ Кралицата на небесата “, извърши ниско прехвръкване на столичния аеропорт. 

 

Пристигането на Боинг 747 – Freighter е част от тактиката на Compass Cargo Airlines да работи за превръщането на България в авиационен хъб в региона на товарния трафик и София да бъде преразпеделителен център на карго колета от Северна Америка и Азия към страните в Европейския съюз и назад, осведомиха от компанията.

 

Compass Cargo Airlines публично стартира активността си през август 2021 година с един аероплан Боинг NG 737-800 Freighter. Авиокомпанията оперира с четири самолета на действен лизинг вид Боинг-737 NG Freighter и обслужва дълготраен контракт с DHL за полети на къси и междинни дистанции в Европейския съюз. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР