С традиционен ритуал утре в императорския дворец в Токио император

...
С традиционен ритуал утре в императорския дворец в Токио император
Коментари Харесай

Кои са водещите членове на японската императорска фамилия

С обичаен обред на следващия ден в императорския замък в Токио император Акихито ще се отдръпна след 30 години от Трона на хризантемата. На церемонията на 30 април 85-годишният император в обичайно облекло ще разгласи отдръпването си пред своите предшественици. Това ще бъде първата абдикация в Япония, откогато император Кокаку напуща трона през 1817 година

Японското императорско семейство е релативно малко. Само един от четиримата внуци на император Акихито е от мъжки пол, т.е. правоприемник на трона. Трите принцеси евентуално ще изгубят своя императорски статут, защото това се изисква от тях, в случай че се омъжат за избраници без знатно родословие. Дъщерята на Акихито, да вземем за пример, изгуби императорския си статут, откакто се омъжи за локален служител. Предвид абдикацията на император Акихито, Асошиейтед прес предлага къса информация на някои от членовете на императорската династия, които ще попаднат в светлината на прожекторите, предава Българска телеграфна агенция.

Престолонаследник Нарухито

На 59 години. Името му значи виртуозен човек. Той ще бъде 126-ият император. Историк, свири на виола. Ще бъде първият император, който е учил зад граница и който би могъл да разшири ролята на императора по световните въпроси. Нарухито е учил в Оксфорд. Автор е на труд за историята на транспортната система по река Темза.

Принцеса Масако

В сряда става императрица. На 53 години. Очертава се като обещаващ посланик, когато през 1986 година на чаено празненство притегля вниманието на Нарухито. Учи в Оксфорд. Нарухито чака седем години, с цел да се съгласи тя да се омъжи за него, откакто на два пъти му отхвърля. Двамата се женят през 1993 година Очакванията към Масако да помогне за модернизирането и интернационализирането на императорския замък и на династията са огромни. Въпреки това тя се отдръпва значително от публичните прояви, откакто ражда щерка си през 2001 година и развива породена от напрежението меланхолия. Три години по-късно Нарухито елегантно разкритикува засиленото внимание и натиска на упованията към Масако да роди момче. Той сподели, че тя се възвръща и изрази вяра, че последователно тя ще разшири ролята си.

Принцеса Аико

На 17 години. Единствено дете на Нарухито и Масако. Аико обича да гледа сумо. Участва в лятна просветителна стратегия в колежа Итън във Англия. Съгласно разпоредбите на императорската династия тя не може да се възкачи на престола.

Принц Фумихито

На 53 години. Син на Акихито и по-малък брат на Нарухито. Известен още с името Акишино. Ще бъде престолонаследник по време на властването на Нарухито. Но има спекулации, че той може да се откаже бързо от статута си и да го съобщи на сина си, 12-годишния Хисахито. Прякорът на Фумихито е " принц сладководна риба ", тъй като той се интересува от тези типове и посещава Тайланд, с цел да ги учи. Учи в университета Гакушуин и там се среща със брачната половинка си Кико Кавашима. Твърди се, че приказва непосредствено. Понякога подлага на критика по-големия си брат, който се пробва да поддържа имиджа на деликатен отборен състезател. Той и Кико имат две дъщери и един наследник.

Принцеса Кико

На 52 години. Отраснала в Съединени американски щати и Австрия и живеела в скромни жилища, преди да се прибере в родината си. Омъжва се за Фумихито през 1990 година Първата им мъжка рожба се ражда след раждането на двете им дъщери - принц Хисахито, роден през 2006 година Тогава, след дълго чаканата поява на мъжки императорски правоприемник, дебатите в държавното управление за възможна смяна на разпоредбите за унаследяване на престола от жена, бяха прекъснати.

Принц Хисахито

На 12 години. Единственият внук на император Акихито. Ще бъде втори в листата за унаследяване на трона.

Принцеса Мако

На 27 години. Сестра на Хисахито, щерка на Фумихито и на Кико. Най-голямото от четирите внучета на Акихито. Тя беше обект на засилено медийно внимание поради скандал с задължения на фамилията на нейното гадже. Това наложи отсрочване на плануваната й женитба за 2020 година Сега приятелят на Мако - Кей Комуро, учи в право в Университета Фордъм в Ню Йорк.

Принцеса Како

На 24 години. Втората по възраст внучка на Акихито. Неотдавна се дипломира от Международния християнски университет в Токио, където учи логика на психиката. Преди това учи театрални изкуства в университета на Лийдс във Англия. Обича хип-хоп танците. Публикувала е фотоалбуми. Нейните фешън желания й завоюваха доста почитатели. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР