С този въпрос влетяваше публиката на откриването на самостоятелната изложба

...
С този въпрос влетяваше публиката на откриването на самостоятелната изложба
Коментари Харесай

Къде е изложбата на Иван Мудов?

С този въпрос влетяваше публиката на откриването на независимата галерия на провокативния художник в Софийска градска художествена изложба предишния петък. Повечето посетители нетърпеливо се оглеждаха готови за следващия номер – Мудов, в последна сметка е най-добре прочут точно с практическите си смешки на границата със актуалното изкуство. Не е инцидентно, че работите му биват наречени „ концептуални нередности “.
„ Самостоятелната галерия “ ненатрапчиво заемаше ъгъл покрай касата на галерията – малко сиво шкафче върху което лъщяха златистите месингови букви 0 GMS. Всяко от четирите чекмеджета съдържаше по едно произведение – на Марлен Андреев, Никол Пруч, Мари Чивиков и Якоб Шиихе.

Галерия 0gms е дълготраен план на Иван Мудов и още двама художници – Камен Стоянов и Стивън Гермър. Дълго време 0gms се намира в чекмедже, в кухнята на Института за модерно изкуство в София. Макар и да съществува като „ паразит “ на напълно дребна повърхност, галерията съумява да построи своя стратегия и постоянно да показва нови създатели. Шкафът 0gms е нейно продължение, формиран е от четири обособени чекмеджета, в които има независими изложения на разнообразни създатели.
В репортажа на Яна Пункина от откриването на независимата галерия ще чуете художничката Алла Георгиева и кураторката Владия Михайлова, както и много смях и възклицания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР