С този китайски тест за личността следващите 10 мъдрости могат

...
С този китайски тест за личността следващите 10 мъдрости могат
Коментари Харесай

Какво би направил, ако срещнеш друг човек на пътека за...

С този китайски тест за личността идващите 10 мъдрости могат да ти оказват помощ да схванеш по-добре себе си. Прочети ги деликатно и дано интуицията ти подскаже кои 3 от тях най-добре дават отговор на твоята същина. По номерацията им ще се ориентираш за главните си проблеми и за решенията им.

Сентенции и афоризми

1. Животът е като куклен спектакъл. Трябва да умееш да държиш конците в свои ръце, сам(а) да решаваш по кое време да излезеш на сцената и по кое време да се скриеш. Ако се оправиш, ще полетиш над „ декорите “ на живота.

2. Ако искаш да запазиш хладнокръвие в под напрежение миг, научи се да се владееш в миг на отмора! (Защото да владееш себе си значи да владееш най-голямата империя.)

3. Който се изправя на пръсти, не може да стои дълго време прав. Който прави огромни крачки, не може да върви дълго. Който самичък себе си хвали, няма да разбере що е популярност.

4. На този, който се старае да докара нещата до дъно НА ВСЯКА ЦЕНА и да получи МАКСИМАЛНО задоволство, душата му ще стане червива и тъгата няма да го напусне. (Защото в многото мъдрост се крие доста тъга и този, който усилва знанието си, усилва своята болежка.)

5. Когато съдиш другите, търси във виновността им неявяване на виновност. Когато съдиш себе си, търси виновност даже там, където тя отсъства.

6. Ако на тясна планинска пътека срещнеш различен човек против себе си, стори му път. От храната, която имаш, изяж една трета, а другата я дай на близък. (Ако някой изиска от теб да извървиш дружно с него 1 км, ти извърви с него 2 км!) Това е тайната на същинското земно благополучие.

7. Който натрупа благосъстояния, го чакат загуби. Който знае мярката, не знае що е неудача. (Човекът е самичък мерило за всичко).

8. Ако бързаш да свършиш, без значение с какво си се захванал(а), ще претърпиш крах.

9. Ако можеш да живееш в естетика както с родителите си, по този начин и с децата си, това значи, че 1000 пъти по-добре регулираш дишането си.

10. Добрият плувец потъва и се дави, а безупречният ездач пада от коня си.

Проверка:

1. Проблем: Нямаш цел в живота си, или противоположното - ти си кълбо спорни цели. Решение: Не позволявай на който и да било да те ориентира в живота. Не обръщай внимание на непознатите триумфи, когато планираш своите лични.

2. Проблем: Ти си самовлюбена и горделива персона. Решение: Възприемай всеки собствен триумф като междинна гара, а не като последна спирка.

3. Проблем: Искаш да надскочиш опциите си. Решение: Бъди наясно със себе си ​- какво можеш и какво - не. Освен съответни цели си доставяй и дребни удоволствия.

4. Проблем: Ти си перфекционист(ка) до мозъка на костите си. Вероятно следваш Библейската повеля: „ Будете съвършени, така както е идеален небесният наш Отец! “. Решение: Анализирай още веднъж всичко към себе си и откри неповторимостта и хубостта в незавършените неща.

5. Проблем: Имаш високо мнение за себе си, за което евентуално имаш (или не) учредения, само че недооценяваш другите хора. Решение: Вслушай се в съвета, даден в обичания ти афоризъм.

6. Проблем: Това, че околните ти не те обичат много-много, се дължи евентуално на твоя нарцисизъм. Решение: Състави лист от 10 души, които са значими за теб, и се пробвай да ги зарадваш, без да очакваш признателност от тях.

7. Проблем: Страхуваш се от неуспех. Решение: С каквото и да се захванеш, намерения си какво би станало, в случай че не успееш. Определено няма да настъпи краят на света.

8. Проблем: Непрекъснато си напрегнат(а) в очакване. Решение: Научи се да се радваш на дребните неща, както и на мига, без значение защо става въпрос.

9. Проблем: Имаш навика да усложняваш нещата. Решение: Обърни внимание на околните си и на удоволствието от общуването с тях.

10. Проблем: Прекалено си привързан(а) към някого или към нещо. Решение: Престани да слагаш „ яйцата “ на едно и също място. Има и по-красиви „ кошници “. Не наливай ново вино в остарели мехове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР