С това посещение ясно показваме, че България е надежден съюзник

...
С това посещение ясно показваме, че България е надежден съюзник
Коментари Харесай

Заков посрещна американския министър на отбраната: С тази визита показваме, че България е надежден съюзник на НАТО

С това посещаване ясно демонстрираме, че България е благонадежден съдружник на НАТО. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков откакто дружно със секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж, оповестяват от пресцентъра на Министерството на защитата. 

Остин се срещнаха с български и американски военнослужещи, които вземат участие в взаимна подготовка „ Joint Training “ на образователен полигон " Ново село " през днешния ден, 18 март.

По думите на министър Драгомир Заков задължението на Съединени американски щати към сигурността в Европа беше неведнъж доказан в последните дни и днешното посещаване е още едно такова доказателство.

„ Това посещаване е знаково “, акцентира министър Заков и добави, че на полигон " Ново село " за първи път към този момент се приготвя наш батальон, който е под оперативното командване на главнокомандващия на въоръжените сили на НАТО в Европа. „ Това също е исторически миг, демонстрира, че Българската войска е все по-интегрирана в структурите на НАТО и това ще продължи и в бъдеще “, сподели той.

Българо-американската взаимна подготовка на образователен полигон „ Ново село “ е значима за българските въоръжени сили, уточни още министър Заков и добави: „ Това е метод ние да работим с нашите съдружници, да придобиваме избрани качества, да градим доверие с тях. Така имаме боеготови сили, в това число и при нужда от взаимни дейности с нашите съдружници в по-сериозна конюнктура. Вижда се, че нашите военнослужещи се усещат безусловно удобно и работят добре с американските. Не бива да се всяват страхове от това, че имаме наши съдружници на наша територия, това не са непознати сили, а са съюзнически сили “, акцентира той.

Предстоящите срещи и диалози по време на двудневното посещаване на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин ще начертаят идващите стъпки на разговор и на стратегическо партньорство.

Секретарят по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин благодари на военнослужещите, които вземат участие в взаимната българо-американска подготовка за ежедневните старания за повишение на оперативната съгласуемост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР