" С това нахлуване в парламента и с този водопад

...
" С това нахлуване в парламента и с този водопад
Коментари Харесай

Емил Димитров тупа тъпан и за часове тонът минава от минорен към мажорен

" С това навлизане в Народното събрание и с този водопад от думи министърът на околната среда и водите разказа еднопосочно хаоса на ръководството на водите на национално равнище . Той подаде несвързана информация, прогнози, които наподобяват на астроложки, и потвърди, че не е свършена работата, която се изисква по Закона за водите ... Виждаме тупана на тъпана, което в границите на часове минава от минорен към мажорен звук. Това разяснява пред БНР специалистът Асен Личев, дълготраен шеф на дирекция в Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

„ От 2015 година в Закона за водите е конституиран координационен съвет по водите, или така наречен „ водно държавно управление “ . То би трябвало да обезпечи, преди всичко, питейна вода за популацията, на второ място - за напояване, на трето - за индустрията. Къде е имало съвещание на този Съвет във връзка сушата, която през днешния ден министърът прокламира. Там е мястото за разглеждане на тези въпроси, не в Народното събрание . Ако министърът беше свикал този Съвет, трябваше да прегледа ограничения за запазване на водите за питейно-битови цели и тези ограничения да бъдат препоръчани Министерският съвет да ги одобри “, добави той.

По думите на специалиста народен представител не може да става министър , а в съответния случай липсва подготовка в ръководството на водите. „ Така се губи доверие в ръководещите, основава се спомагателен боязън измежду популацията “, уточни той.

Личев цитира информация от Министерство на околната среда и водите: „ В нея написа, че съгласно главното им предопределение наличните в язовирите завирени размери са 64,7% от общия размер за питейно-битово водоснабдяване, което е обикновено за края на ноември. Няма за какво да се основава спомагателна суматоха “ , разясни той.

Асен Личев сподели, че би посъветвал премиера да смени министър Димитров незабавно, „ тъй като той не знае какво ръководи “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР