С топовен гръм и пресъздаване на обичая “Еньовден започна шестото

...
С топовен гръм и пресъздаване на обичая “Еньовден започна шестото
Коментари Харесай

Започна шестото издание на Национален фолклорен събор Леденика /снимки/

С топовен гръм и пресъздаване на обичая “Еньовден ” стартира шестото издание на Национален фолклорен събор “Леденика ”, оповестиха от Община Враца.
В идващите часове стотици фолклорни сформира от цялата страна ще огласят Врачанския Балкан. Програмата ще продължи с концерт на дует „ Пирин “, национални битки, конкурс за достоверни носии, надиграване на групи за стилизиран фолклор, както и концерт на Янко Неделчев и кукерски игри.  Кулминация в първия ден от Събора е нестинарският танц в осъществяване на Николай Топчийски.
Осигурен е безвъзмезден превоз за всички искащи. Превозните средства от Враца до м. Леденика ще се движат на всеки кръговиден час, от спирката на пл. „ Македония “, в интервала от 07.00 до 21.00 часа. В противоположната посока /м. Леденика – Враца/, извозването на посетителите ще е още веднъж на кръговиден час, в интервала от 08.00 до 23.00 часа.
За първия ден на фолклорния събор е обезпечено превозването на пасажери и от Горна лифтова станция до м. Леденика, като същото ще се реализира в часовия диапазон от 08.00 до 23.00 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР