С топло, пролетно време ще посрещнем новата 2024 година и

...
С топло, пролетно време ще посрещнем новата 2024 година и
Коментари Харесай

Метеорологът Петър Янков: В дните до 31 декември може да забравим за зимните якета

С топло, пролетно време ще посрещнем новата 2024 година и то ще се задържи и през първата седмица на януари. Температурите денем ще доближават до 14 градуса, ще е безшумно с доста слънце. Това предвижда пред “Труд ” метеорологът Петър Янков.

 

В дните до 31 декември може да забравим за зимните якета. Така ще е и в новогодишната нощ.

 

“Топлото време ще продължи до Нова година, някъде на първи януари през нощта и на втори ще вали дъжд, по планините сняг. След което още веднъж ще се задържи относително топло, преваляванията ще минават бързо и ще бъдат по-малко.

 

Ще има въпреки всичко едва намаляване спрямо досегашните дневни 16-17 градуса ”, изясни Янков и добави, че в последните няколко години изискуем топлите Коледи на световното стопляне.

 

“Намираме се в подобен климатичен развой, само че все пак маркираните високи температури не са рекордни ”, побърза да посочи той.

Метеорологът регистрира, че по Коледа в този момент са били измерени до 19-20 градуса по места, изключително към Велико Търново, Монтана. Оказва се, че в случай че междинните температури за януари по принцип се движат към 4 градуса, а оптималните са към 9-10, то в този момент имаме покачване на тези стойности с към 5-8 градуса.

 

В идващите дни се чака да се усили вятърът, по планините той ще е сдържан.

 

“Видимостите ще са положителни, ще има доста слънце - междинни температури ще минават 10 градуса. Едва след шести-седми януари - Йордановден и Ивановден, ще се захлажда и се чака сняг ”, уточни Янков.

 

В зимните ни курорти сняг има задоволително и там изискванията ще са отлични и през идващите дни, посочи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР