С толкова много храни, налични днес, може да е трудно

...
С толкова много храни, налични днес, може да е трудно
Коментари Харесай

Храните, които не са това, което си мислим

С толкоз доста храни, налични през днешния ден, може да е мъчно да разберете какво тъкмо купувате. Много храни на рафтовете на супермаркетите може да не са това, което смятате, че са. Ето някои, които евентуално имате в шкафа си сега.

- Зехтинът на кухненския ви рафт може да не е това, което твърди етикетът: " 100% чист зехтин ". Не е изключена вероятността в бутилката да са смесени и други масла. Това би било същински проблем, в случай че сте алергични към фъстъците. Защото фъстъченото масло нормално се смесва със зехтин, предизвестява американският здравен уебсайт WebMD.

- Няма нищо естествено в някои от " естествените аромати " в опакованите храни. Хранителните компании ги вършат в лаборатория, с цел да имитират усета на същинските храни. Наскоро FDA забрани няколко синтетични ароматизатора в отговор на данни, които демонстрират опасности за здравето при лабораторни животни. Ако желаете да се храните по-здравословно, придържайте се към истинските естествени аромати - тези, които се намират в същинските, пълноценни храни.

- Често плодовият сок не е 100% същински плодов сок. Не забравяйте да ревизирате листата на съставките - в случай че е дълъг, това може да е знак, че купувате не това, което желаете. Дори в случай че етикетът гласи " 100% плодов сок ", може да не е това, което очаквате - допустимо е сокът да е от от плодове или зеленчуци, само че те да са по-евтини.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР