С точност до 99,9 на сто е ясно мястото, където

...
С точност до 99,9 на сто е ясно мястото, където
Коментари Харесай

Турски сеизмолог шокира: Мощен трус от 7,4 по Рихтер ще удари Истанбул, с точност до 99,9 на сто е ясен епицентърът

С акуратност до 99,9 на 100 е ясно мястото, където ще стане предстоящото от турските учени земетресение в региона на Истанбул, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Позовавайки се на шефа на турската сеизмологична обсерватория Кандилли в мегаполиса проф. Халюк Йозенер, телевизионният канал показва, че трусът най-вероятно ще бъде с магнитуд от 7,2 по Рихтер. Ако земетресението стане след 20 години, магнитудът му ще е 7,4 и ще провокира цунами с височина три метра, счита още ученият.

В случай че забавянето продължи 40 години, то магнитудът на труса ще е от 7,5 степен, предвижда още той. Проф. Халюк Йозенер приказва пред в. " Хабертюрк " във връзка 150-ата годишнина от основаването на обсерваторията Кандилли.

" 99,9 % е несъмнено мястото, на което ще стане земетресението. Това място е вътрешността на Мраморно море ", сподели сеизмологът. Той добави, че има разнообразни сюжети за това какво тъкмо ще се случи. По думите му най-вероятно е земетресението да е с магнитуд 7,2, като насъбраната сила е с капацитет над 7.

БЛИЦ напомня, че на 17 август 1999 година в 3.02 часа пагубно земетресение от 7,4 степен по Рихтер раздруса районa край Истанбул. Земетресението продължи 45 секунди, само че остави след себе си 17 480 жертви и стотици хиляди ранени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР