С титлата Д-р Хонорис Кауза“ ли Скопие си купи лоялността

...
С титлата Д-р Хонорис Кауза“ ли Скопие си купи лоялността
Коментари Харесай

Каракачанов: С титлата „Д-р Хонорис Кауза“ ли Скопие си купи лоялността на Илхан Кючюк?

С купата „ Д-р Хонорис Кауза “ ли Скопие си купи лоялността на Илхан Кючюк? Не е зле да се замислим за „ топлия “ скандал „ Катаргейт “. Просто да си го напомним. Нищо повече!
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1069
Тези тематики повдига някогашният зам.-министър ръководител по публичен ред и сигурност на България Красимир Каракачанов във връзка със скандалния Компромис 18 (станал прочут като „ Скопиегейт “), който българският евродепутат и докладчик за напредъка на Република Северна Македония по пътя ѝ към Европейски Съюз, се опита тихомълком да пробута в Екологичен потенциал. Припомняме, че представителят от Движение за права и свободи в Брюксел предложи всички български текстове в така наречен френско предложение, да бъдат изтеглени при идното гласоподаване на отчета. Сред тях са текстовете за включването на българите в Конституцията на така наречен „ Република Северна Македония “; настояването да отпадне потребността историята да се базира на истински документи, както и да отпаднат текстовете против закононарушенията от ненавист към българите в страната и така нататък

Припомняме, че предни дни и председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йоданов упрекна в национално изменничество евродепутата от Движение за права и свободи Илхан Кючюк. Йорданов отбеляза, че Кючюк е докладчик за напредъка на Република Северна Македония (РСМ) в Екологичен потенциал и през вчерашния ден е премахнал от проектодоклада корекция 18, в която влизат всички двустранни въпроси сред Скопие и София, както и всички точки за етническото гонене и проблемите на лицата с българско съзнание в Северна Македония.

Това са единствените текстове, посредством които България си гарантираше някаква отбрана на историческата истина и отбраната на македонските българи от гоненията на наследниците на сърбо-комунистическия режим, основал мракобесния македонизъм, чийто отровни плодове берем през днешния ден. Единствената отбрана след неприемливото изменничество на 47-ия парламент, който смъкна ветото и одобри така наречен френско предложение против точно тези добавки.

Д-р Красимир Каракачанов, разгласява позиция във „ Facebook “ страницата си, където изнася забавна информация, обвързвана с биографията на докладчика по напредъка на районен съд Македония в Европейски Съюз Илхан Кючюк. Той намира за много стеснителен един факт от биографията на господин Кючюк, който е добре да бъде осветен пред българското общество.

През 2022 година Илхан Кючюк е почетен с почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на Американския университет в Европа – ФОН в Скопие. Званието си той получава на гала в наличието на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, вицепремиера Артан Груби, министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски. Всичко това е запечатано за генерации в фотография, която ще приложа под обявата, а самото събитие е документирано от Българската телеграфна организация и оповестено на 09.09.2022 година, т.е три месеца след гласуваното отпадане на ветото от българския парламент.

Отделно от това, в позицията си някогашният вицепремиер по сигурността, отбелязва един откъс от изявлението на евродепутата от Движение за права и свободи при церемонията по връчването на званието в Скопие предходната година:

„...всяка страна влиза в Европейски Съюз със своята история и еднаквост и по този начин ще бъде и с Република Северна Македония... “.

Красимир Каракачанов, който е и почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, намира в това изявление по-скоро заричане, в сравнение с просто политически заучена фраза.

Интересен вербален кючек, господин Кючюк! На мен персонално изявлението Ви ми звучи като обществено заричане за следващи дейности в тази посока, които Вие изпълнявате към днешна дата.

Красимир Каракачанов задава въпроси, които пораждат след тази забавна параленост на обстоятелства и събития и на политическата централа, която е излъчила Илхан Кючюк в Екологичен потенциал, а точно Движение за права и свободи:

 Нищо неправилно ли не виждате в дейностите на Вашия евродепутат, който желае да остави македонските българи на произвола на скопските политици? Нищо скандално ли не виждате в опитите на един български политик да отстрани единствените текстове, които пазят, въпреки и частично, българския народен интерес в Македония? Не Ви ли е най-малко забавна тази връзка сред почетната купа на господин Кючюк и радикалните му антибългарски дейности по-късно? Не си ли задавате въпроса не стои ли и нещо друго зад „ Доктор хонорис идея “?

 

Прилагаме и цялостния текст на позицията на Красимир Каракачанов във „ Facebook “:

 

Все по-интересни обстоятелства изникват към биографията на докладчика за напредъка на Република Северна Македония по пътя ѝ към Европейски Съюз, евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк. Скандал провокираха предложенията, които той внесе в Доклада, който следва да се гласоподава след дни в Екологичен потенциал.

Какво предложи той?

-          Да отпаднат текстовете за включването на българите в Конституцията на така наречен „ Република Северна Македония “;

-          да отпадне и потребността историята да се базира на истински документи;

-          да отпаднат и текстовете против закононарушенията от ненавист към българите в страната и така нататък

Все текстове, които сякаш бяха вкарани като изискване да се гласоподава френското предложение за предоставяне старт на договарянията на районен съд Македония в Европейски Съюз. Само подсещам, че сякаш с помощта на наличието на тези текстове 47-ото Народно събрание гласоподава отпадане на ветото на България, което само спираше враждебно Скопие по пътя му към Брюксел. Не инцидентно този скандал с българска диря и адрес Брюксел, е именуван към този момент „ Скопиегейт “.

Дотук спирам с фактологията към абсурда с Компромис 18 и повдигам един различен въпрос. През 2022 година Илхан Кючюк е почетен с почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на Американския университет в Европа – ФОН в Скопие. Званието си той получава на гала в наличието на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, ръководителя на Народното събрание Талат Джафери, вицепремиера Артан Груби, министъра на вътрешните работи Оливер Спасовски. Всичко това е запечатано за генерации в фотография, която ще приложа под обявата, а самото събитие е документирано от Българската телеграфна агенция и оповестено на 09.09.2022 година, т.е три месеца след гласуваното отпадане на ветото от българския парламент.

Ще изтъквам и едно изречение от изявлението на господин Кючюк по време на церемонията: „...всяка страна влиза в Европейски Съюз със своята история и еднаквост и по този начин ще бъде и с Република Северна Македония... “.

Интересен вербален кючек, господин Кючюк!

На мен персонално изявлението Ви ми ми звучи като обществено заричане за следващи дейности в тази посока, които Вие изпълнявате към днешна дата.

И защото нямам доверие в случайностите, още по-малко в политиката, си задавам въпроса какво тъкмо стои зад това звание на българския евродепутат и инцидентно или не докладчик за напредъка на Република Северна Македония по пътя ѝ към Европейски Съюз? Защо незабавно след рухване на ветото и преди следващото гласоподаване в Екологичен потенциал, което е по отчет точно на господин Кючюк?

Тази история необичайно наподобява на един скандал от преди няколко месеца. Скандал с катарски привкус, при който висши фрагменти на Екологичен потенциал бяха уличени, че са получавали облаги, а при обиските на служители и висши чиновници бяха открити и огромни суми пари. В разгара на „ Катаргейт “ беше задържана Ева Кайли - вицепрезидент на Европейския парламент и изявен бранител на Доха. В абсурда беше забъркана и огромна неправителствена организация, „ бореща се права и тъждество “.

Нищо не настоявам – единствено експортирам обстоятелства. Както, че господин Кючюк получава почетно звание от Американския университет не в какъв да е клон, а точно в Скопие месеци, откакто българският парламент беше натиснат да смъкна ветото на районен съд Македония. Така и обстоятелствата към „ Катаргейт “ – които станаха притежание към Световното състезание в Катар предходната година, за което по този начин и светът не получи отговор на въпроса „ за какво там “?

След обстоятелствата, които изброих, се обръщам към политическата централа, издигнала Илхан Кючюк за евродепутат, а точно Движение за права и свободи. Нищо неправилно ли не виждате в дейностите на Вашия евродепутат, който желае да остави македонските българи на произвола на скопските политици? Нищо скандално ли не виждате в опитите на един български политик да отстрани единствените текстове, които пазят, въпреки и частично, българския народен интерес в Македония? Не Ви ли е най-малко забавна тази връзка сред почетната купа на господин Кючюк и радикалните му антибългарски дейности по-късно? Не си ли задавате въпроса не стои ли и нещо друго зад „ Доктор хонорис идея “?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР