С тих лозунг, без програма и с отказ от дебати

...
С тих лозунг, без програма и с отказ от дебати
Коментари Харесай

Завръщането на Русия към ерата на Съветския съюз

С спокоен девиз, без стратегия и с отвод от диспути с съперниците му, от време на време наподобява, че съветският президент Владимир Путин не води акция за преизбирането си, написа Ана Малпас в коментар за организация Франс прес (AFP).

Малко евентуално е обаче това да има значение за 65-годишният водач, който се е запътил към успеха и исторически четвърти мандат в Кремъл след изборите, които ще се проведат през март. Успехът му наподобява толкоз неминуем, че анализаторите го назовават завръщане към Съветската ера.

Русия предложи поданство на премиера Борисов

Добра вест за опозицията в Русия: Путин няма смарт телефон

„ Путин е единственият претендент без стратегия.

Това е извънредно обезпокоително “, съобщи Андрей Колесников от Московския център Карнеги, описвайки този факт като „ проява на неуважение на личния си народ “. Както постоянно Путин отклонява поканите за диспути и се отхвърля от ефирното си време като претендент.

Най-видимите знаци на акцията му са плакатите върху билбордове край автомагистралите отвън Москва. На тях има фотография на Путин, а изпод е лозунгът: „ Силният президент прави страната мощна “.

Vladimir Putin's re-election adds a second loser. Meet businessman Pavel Grudinin, the Communist Party's candidate.https://t.co/C5QAQsRFq1 pic.twitter.com/IAmn7SmAeQ
— Meduza in English (@meduza_en) January 12, 2018
Основната задача на Владимир Путин е да обезпечи висока изборна интензивност, като държавните социолози предвиждат интензивност от 80,4%, макар че на последните избори тя беше малко над 65%.

„ Най-безсмисленото гласоподаване “

„ Върнахме се към това, което се надявахме да оставим в предишното след разпадането на Съветския съюз: ритуални избори, в които... резултатът е авансово програмиран. Това са най-безсмислените избори в Русия от всички до момента “, написа журналистът Фьодор Крашениников в самостоятелния седмичник „ The New Times “.

Най-забележителният миг от „ акцията “ на Путин беше, когато той се причисли към милиони православни християни и се потопи в ледената вода, носейки единствено бански, на празника Богоявление през януари.

Путин не се уплаши от леда, потопи се в замръзнало езеро за Богоявление

Vladimir Putin takes dip in icy Russian lake waters to celebrate Epiphany https://t.co/cs98maURbR pic.twitter.com/MC7kYDo2vi
— CBS News (@CBSNews) January 20, 2018
За прокремълските анализатори и наблюдаващи акцията на Путин поставя солидна основа за бъдещия му мандат. „ Виждаме да се прави същинска работа, която реализира доста по-големи резултати от популистките размисли за още 1-2% по-висок резултат на изборите “, съобщи Николай Калмиков от Руската президентска академия за национално стопанство и обществена администрация.

Колоритни претенденти

Лидерът на опозицията Алексей Навални е със възбрана да взе участие на изборите, тъй като беше наказан за измами и прикани поддържниците си, доста от които млади, да бойкотират изборите. Очаква се най-ниска да е изборната интензивност измежду гласоподавателите сред 18 и 24 години.

Сред съперниците на Путин има две колоритни персони, които биха могли да имат политическо бъдеще. Първата е Ксения Собчак – някогашна водеща на риалити предаване, трансформирала се в демократичен публицист прикани Навални да бъде позволен до присъединяване в изборите.

The request was prompted by complaints from rival candidate Ksenia Sobchak and an opposition party that the broadcast would amount to illegal campaigning. pic.twitter.com/GwKNq8gL0k
— BBC Monitoring (@BBCMonitoring) February 15, 2018
Очаква се тя да остане чак четвърта на вота, само че тази намерено говореща жена е щерка на някогашния кмет на Санкт Петербург – менторът на Путин в политиката – и е

една от дребното, които не се опасяват от него и могат да прехвърчат искри, в случай че се срещнат .

Другият е Павел Грудинин, малко известният шеф на агробизнеса, определен за претендент на комунистическата партия през декември, откакто ветеранът Генадий Зюганов избра да не се кандидатира.

Meet millionaire Pavel Grudinin - Russia's #DonaldTrump
After making a fortune out of real estate he is now taking on #VladimirPutin in #Russia presidential election and is confident of winning it!! pic.twitter.com/Ag40J6UH8I
— hum_bolega (@hum_bolega) January 26, 2018
Мустакатият 57-годишен предприемач, който се възхищава на Сталин, реализира добър резултат на първичните избори и беше засипан с отрицателни материали в прокремълските медии, които се притесняват, че той може да се оправи по-добре от плануваното. Ако изборите се организираха през днешния ден, той ще завоюва 7,3% от гласовете, сочат изследванията.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР