С тези пари ще се платят само текущите ремонти, заяви

...
С тези пари ще се платят само текущите ремонти, заяви
Коментари Харесай

МС отпусна над 700 милиона лева за поддръжка и строеж на пътища

С тези пари ще се платят единствено настоящите поправки, съобщи министър Иван Шишков

" Министерският съвет реши да отпусне през днешния ден малко над 776 милиона лв. за поддръжка и за градеж на пътища ", сподели министърът на районното развиване и благоустройствотоИван Шишков след съвещанието на служебното държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

" За зимното поддържане на пътищата се дават съвсем 158 милиона лв.. Други 150 милиона лв. са обезпечени за огромни и значими инфраструктурни планове, които се строят интензивно ", уточни министърът. " Осигурени са пари за към този момент приключеното строителство на част от автомагистрала " Хемус " в сектора сред Белокопитово и Буховци. Дават се пари и за сектора на пътя Видин – Ботевград, като там в границите на три месеца ще бъде пуснат сектор от 7 километра. Министерски съвет дава пари за подсилване на свлачище на автомагистрала " Струма " (при тунела " Железница " ) и в границите на три месеца ще бъде пуснато придвижването в посока от Гърция към София. Намерени са пари и за автомагистрала " Европа " за сектора при Калотина.

Осигурени са и 438 милиона лв. за разплащане по остарели възлагания на Министерство на регионалното развитие и АПИ към пътните компании в интервала 2020 - 2021 година. Тези възлагания бяха без обезпечено финансиране и сътвориха извънредно напрежение сред страната и пътния бранш ", сподели Шишков.

" С тези пари ще се платят единствено настоящите поправки. Частта от съществени поправки, за които страната дължи пари на компаниите, остават неизплатени, тъй като Народното събрание не пожела да откри метод да регламентира осъщественото нелегално строителство и което на процедура нанесе сериозна вреда на строителния отрасъл ", уточни министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР