С тези думи се обърна към хасковските окръжни съдии 33-годишната

...
С тези думи се обърна към хасковските окръжни съдии 33-годишната
Коментари Харесай

Майка, убила бебето си: Бял ден не съм видяла

С тези думи се обърна към хасковските окръжни съдии 33-годишната Невена Тенева от димитровградското село Сталево в опит да ги омилостиви, съобщи Дарик.

Тенева получи 2 години затвор от съда в Димитровград, откакто бе приета за отговорна за това, че е умъртвила новороденото си дете през януари 2016 година.
Момиченцето й се ражда изцяло крепко и износено, само че Невена го увива в парцал вместо в пелени и го поставя в чувал. Изнася го на открито, оставя го върху снега зад фамилната й къща и се прибира вътре. В идващите шест часа бебето се бори да оцелее. Но не съумява.

Майката апелира присъдата си пред 3-членен състав на Окръжен съд-Хасково.

Според отбраната присъдата на димитровградския съд е несъответстваща. Държавното обвиняване пък съобщи, че жалбата е неоснователна.

На правосъдното съвещание, което продължи към 20 минути, бе изслушан и психологът, който работи с Тенева и нейните двама сина. Според експертката, прочувствената връзка сред майката и децата е скъсана. Психоложката съобщи, че след известно време подсъдимата ще може да се грижи за децата си, които в този момент са в приемно семейство в село Ябълково.

„ Невена има огромна потребност от поддръжка, с цел да се усеща пълноценна. Децата са добре признати в новото си семейство, само че си проличава, че липсва бащата, който те в никакъв случай не са имали”, изясни специалистката Невена Иванова.

Адвокатът на Невена Тенева съобщи, че тя в никакъв случай не е възнамерявала убийството и не е съзнавала какво прави. През цялото време Невена Тенева плачеше.

Съдът ще разгласи решението си в законния период до един месец.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР