С текстовете се цели намаляване на административната тежест чрез оптимизиране

...
С текстовете се цели намаляване на административната тежест чрез оптимизиране
Коментари Харесай

Облекчиха тежести за бизнеса в 10 закона

С текстовете се цели понижаване на административната тежест посредством усъвършенстване на някои административни услуги и отпадане на част от изискуемите документи.

Отпада разрешителният режим за произвеждане, мостра и търговия на посевен и посадъчен материал. Производство на посевен и посадъчен материал ще могат да правят лица, регистрирани като аграрни стопани и сключили контракт с притежателя на документ, когато сортът е предпазен.

Според измененията Изпълнителната организация по сортоизпитване, апробация и семеконтрол ще поддържа на интернет страницата си обществен народен електронен указател на лицата, които търгуват с посевен и посадъчен материал. Отпада срокът на издадените документи за лозовия посадъчен материал и възбраната той да бъде търгуван след приключването на периода на документа.

В Закона за горите се анулира предварителното координиране със съответната районна дирекция по горите на скиците или скиците-проект на парцела при основаване на право на прилагане и при смяна на предназначението на поземлени парцели до 50 декара, които не са обществена държавна благосъстоятелност.

В Закона за запазване на земеделските земи се планува при създаване или разширение на обекти върху аграрни земи от първа до шеста категория, за които се дефинират минимум две площадки или трасета, площадките да се дефинират не с прелиминарен план на обстоен организационен проект, а със скици или скици-проекти.

Регламентира се и опцията заинтригувано лице да изиска потвърждаване на решението за смяна на предназначението на земеделска земя за неземеделски потребности.

В Закона за ветеринарномедицинската активност отпада условието за показване на копие от дипломата и уверение за участие в Българския ветеринарен съюз на ветеринарните лекари при регистрацията на ветеринарномедицинско заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР