С течение на възрастта настъпват сериозни промени в метаболизма на

...
С течение на възрастта настъпват сериозни промени в метаболизма на
Коментари Харесай

Как да засилим метаболизма

С течение на възрастта настъпват съществени промени в метаболизма на тялото ни. На 30-годишна възраст в човешкото тяло стартират да се появяват необратими промени. Забелязват се първите признаци на стареене на кожата, изхабяване на ставите, закъснение на метаболизма, напълняване. Ето няколко метода по какъв начин да ускорим метаболизма.

Добавете физическа интензивност

Без придвижване всяка диета, детоксикация и други фешън трикове няма да работят. Редовното плуване, гимнастика, танци, йога и други покачват метаболизма с 20%. Дори и нормалната 20-минутна разходка на чист въздух също е потребна. Най-важното нещо за всевъзможен тип сходна активност е тя да е занимателна, да ни харесва, да ни носи наслаждение.

Яжте постоянно

За да създава нужните ензими и хормони, тялото ни непрекъснато се нуждае от хранителни субстанции. Метаболитните нарушавания се появяват, когато сме гладни. Ето за какво навременното приемане на храна е най-ефективната диета. Трябва да одобряваме закуска не по-късно от 30 минути след пробуждане. Намалете приема на скотски протеини: месо, сирене, риба, яйца. Те форсират процеса на стареене и замърсяват тялото, по-добре е да ги замените с пълнозърнести артикули: плодове, зеленчуци, ядки.

Обядът не би трябвало да се пропуща по никакъв мотив. Той би трябвало да бъде засищащ и кондензиран с протеини, мазнини, въглехидрати: зеленчуци и плодове, млечни артикули, бобови растения, ядки, яйца, тофу. Ако не обядвате или си спестите закуската, ще развиете вкус за нещо сладичко, което бързо да ви засити, а вечерта ще сте озверели от апетит и ще преядете.

Вечерята също не би трябвало да се пропуща. Не е наложително да спазвате правилото да не се храните след 18:00 ч., в случай че не си лягате в 21:00, само че гледайте да оставяте два или три часа сред вечерята и лягането.

Източник: www.manager.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР