„С тази показна акция се защитават нечии корпоративни интереси, изземване

...
„С тази показна акция се защитават нечии корпоративни интереси, изземване
Коментари Харесай

Работници от Винпром Карнобат: Акцията облагодетелства Винпром Пещера

„ С тази показна акция се пазят нечии корпоративни ползи, изземване на този бизнес. Облагодетелства се нашият максимален съперник на пазар - „ Винпром Пещера “. Това са нашите догадки “. Това сподели през днешния ден пред БНР Жанет Димова - ръководител на Инициативния комитет на работещите в заводите на Миню Стайков.

„ Държавата желае да ни смачка “, счита тя.

На територията на „ Винпром Карнобат “ работата стартира незабавно, откакто нощес Районният съд в Карнобат отхвърли настояването на Агенция „ Митници “ заводите да останат затворени още 60 дни, с цел да продължи следствието, съобщи Димова

„ Митницата лъжеше от самото начало. Те споделяха: „ Даваме ви право, можете да работите “, само че гроздето нямаше по какъв начин да се преработва. Процесът на произвеждане е подобен, че гроздето няма по какъв начин да се складира. То би трябвало незабавно да се преработва и да се бутилира “, разяснява тя.

Жанет Димова удостовери, че загубите за тези два дни са за 10 млн. лева По думите й загубите са от унищожена продукция.

Тя не позволява да са се правили престъпления без тяхно познание: „ Представителите на Агенция „ Митници “ всяка година имат наличие и правят своите инспекции. От всяка инспекция има направени протоколи. Такъв напън не е имало “.

По думите й частта от завода, където бе показван кран, за който се твърди, че дава опция за източване на алкохол, без за него да се заплаща данък, не работи. Протестиращите желаят да видят черно на бяло какви нарушавания са установени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР