С тази инфлация нали не си представяме, че някой може

...
С тази инфлация нали не си представяме, че някой може
Коментари Харесай

Синдикалист: Веднага да внесат нов бюджет, защото хората ще сменят знамената с лопати

С тази инфлация нали не си представяме, че някой може да живее с 560 лева на месец, съобщи Кремена Димитрова

Синдикатите провеждат митинги по градовете против политиката на заледяване на приходи.

" Надяваме се служебното държавно управление да подходи отговорно и да внесе нов план на Закона за бюджета. Няма по какъв начин да разбираем на работещите, които едвам свързват двата края, по какъв начин техните приходи ще останат замразени при 20% инфлация ", коментира Кремена Димитрова от КТ " Подкрепа " в студиото на .

Синдикатите упорстват за нов бюджет за 2023 година, а Димитрова дефинира замразяването на заплатите като неприятна политика.

" Ние още лятото държахме минималната работна заплата да стане 850 лева Тогавашният финансов министър Асен Василев сподели, че ще би трябвало да бъде изменена. Разочаровахме се, че не стана с актуализацията на бюджета. Тези пари към този момент са извънредно незадоволително, към 1 януари несъмнено минималната заплата трябва да бъде 900 лева ", добави синдикалистът.

И се закани, в случай че не бъде препоръчан нов бюджет, митингите да станат по-мащабни.

" Ако оня ден хората бяха със знамената тук, идващият път ще бъдат с лопатите. Търпението им се изчерпва. Освен митинги и стачки, ние нямаме други потребни дейности. По отношение на бюджета, на Плана, хората не би трябвало да заплащат цената на неверни политически решения ", съобщи Димитрова.

И беше безапелационна - сега и незабавно би трябвало да бъде импортиран нов бюджет. Синдикатите са съгласни и на базовия бюджет, който предложи президентът Румен Радев.

" За нас е алтернатива всевъзможен бюджет, стига в него да има нарастване на минималната работна заплата. С тази инфлация нали не си представяме, че някой може да живее с 560 лева на месец ", добави тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР