С тайно гласуване за най-добро вино на деветия Фестивал на

...
С тайно гласуване за най-добро вино на деветия Фестивал на
Коментари Харесай

Посетителите на старозагорската Августиада 2020 отново определиха най-добрите вина

С скрито гласоподаване за най-хубаво вино на деветия Фестивал на виното и културното завещание посетителите безапелационно сложиха преди всичко Syrah&Marcelane 2018 на Roxs Winery. Победителят получава правото да носи знака „ Златна Августида ". На второ място се класира винарната Betterhalf със Syrah&Malbec&Carmenere 2018, а на трето - Малиново вино 2019 на Reality Bio Wines.

Тази година в Августиада участваха повече от 30 одобрени винарни, както и производители и дистрибутори на кулинарни артикули, които гостите имаха опция да опитат. За първи път бяха демонстрирани и разнообразни занаяти.

Всяка година се усилва интернационалното присъединяване в ревюто - включват се винарски мазета от балканските страни, а тази година интернационален акцент на фестивала беше Франция.

Фестивалът стартира на 25 септември с тематична научна конференция в Регионалния исторически музей. На идващия ден началото беше сложено с дефиле на изложителите и представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и културни институции. То беше водено от тазгодишната Царица на Августиада - 17-годишната Жанита Христова, и подгласничките й Доника Желязкова и Преслава Дончева. За короната тази година претендираха 19 девойки. Наградата на публиката, която гласоподава в обществената мрежа Facebook, завоюва Стиляна Въргова. Призът на Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите беше присъден на Валентина Вапцарова.

Организатори на фестивала са Търговско-промишлена палата - Стара Загора, и компания OINORAMA wine consulting&business solutions в партньорство с Община Стара Загора и с поддръжката на десетки компании и организации. Стара Загора се включва и в интернационалния план „ Дестинация вино и просвета в Средиземно и Черно Море ". В него вземат участие още три страни: Франция, Гърция и Италия. В рамките на плана е основан цифров портал, посредством който страните участнички показват фестивали, културни прояви, дегустация на вино и др.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР