С тържество на открито в университетската ботаническа градина, Софийският университет

...
С тържество на открито в университетската ботаническа градина, Софийският университет
Коментари Харесай

В Софийския университет започна новата академична учебна година

С празненство навън в университетската ботаническа градина, Софийският университет „ Св. Климент Охридски “ означи началото на новата академична образователна година. Заради ковид на церемонията от страна на студентите участваха единствено първокурсници. Тази година те са над 5200.

"Започваме още една сложна година, през която главен приоритет ще бъде да опазим здравето на преподавателите, студентите и чиновниците в изискванията на епидемиологична обстановка и в същото време да не отстъпваме от основната ни цел да предлагаме качествено обучение и съществени научни проучвания. Изминалите месеци не бяха леки, мисля че се справихме много сполучливо ", сподели ректорът на СУ „ Св. Климент Охридски “ Анастас Герджиков.

"Първият образователен ден, без значение дали е в учебно заведение или в Университета, е празник, без да е формален празник може би е най-хубавият българки празник ", сподели министърът на образованието Красимир Вълчев.

"Това е денят, в който в най-голяма степен мислим за бъдещето, подхождаме с религия, вяра, оптимизъм за утрешния ден. На всички първокурсници искам да намерят в Софийския университет преподаватели, които ще им оказват помощ да станат знаещи, можещи и положителни хора. На всички преподаватели искам здраве, сили и сила да се справите с провокациите, тази година е още по-трудна, българските преподаватели са положителни, би трябвало да бъдете още по-взискателни - да ги карате всяка седмица да четат по няколко книги, по няколко курсови работи да вършат ", пожела той при започване на образователната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР