С тържествено заседание днес се открива новото 47-ото Народно събрание.

...
С тържествено заседание днес се открива новото 47-ото Народно събрание.
Коментари Харесай

Тържествено заседание дава старт в работата на 47-ото Народно събрание

С тържествено съвещание през днешния ден се открива новото 47-ото Народно заседание. Държавният глава Румен Радев ще направи послание към българските жители и към народните представители, а седемте политически сили ще показват в заявления своите цели.

На отиване към Народното събрание депутатите ще бъдат посрещнати с акция на „ Грийнпийс “. Активисти на организацията са подготвили почерпка по една бутилка „ Въглищна вода “. Акцията е апел за законодателна активност за запазване на водните богатства на страната.

Първото съвещание ще бъде намерено от най-възрастния народен представител - доктор Силви Кирилов, определен от името на партията „ ИТН “.

Депутатите ще положат записаната в Конституцията клетва да съблюдават законите и да се управляват от ползите на народа.

Очаква се президентът Румен Радев да призове политическите сили към отговорност за сформиране на кабинет.

По време на съвещанието ще бъдат определени ръководител и заместник-председатели на Народното събрание. Все още не е доказано дали Ива Митева още веднъж ще е претендентът на „ ИТН “ за ръководител на Народно събрание, само че от ГЕРБ към този момент оповестиха, че още веднъж ще предложат Росица Кирова за заместник-председател, а групата на „ Възраждане “ - Цончо Ганев. Очаква се предлагането на Движение за права и свободи за заместник-ръководния пост да е Мукаддес Налбант, на „ Демократична България “ - Атанас Атанасов, а евентуално Кристиан Вигенин ще е предлагането на Българска социалистическа партия.

Стана ясно, че Десислава Атанасова и Румен Христов ще са съпредседатели на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще оглави групата на социалистите, Христо Иванов - тази на „ Демократична България “, Тошко Йорданов още веднъж ще е ръководител на групата на „ ИТН “, а Костадин Костадинов - на групата на „ Възраждане “.

Все още не са ясни предложенията за управителните позиции в новия парламент на партията победител „ Продължаваме промяната “.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който отхвърли депутатското си място и в 47-ото Народно заседание, изиска от определените си депутати още през днешния ден да внесат предложение за мораториум върху тегленето на държавен дълг.

На първото съвещание на новия парламент, с изключение на президентът Румен Радев вицепрезидентът Илияна Йотова, ще участват министър председателят Стефан Янев и министрите от служебния кабинет.

Българското национално радио ще съобщи директно тържественото разкриване на новоизбраното 47-ото Народно заседание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР