С тържествени богослужения православната църква отбелязва втория ден на Рождество

...
С тържествени богослужения православната църква отбелязва втория ден на Рождество
Коментари Харесай

Православната църква отбелязва Деня на бащата

С тържествени богослужения православната черква отбелязва втория ден на Рождество Христово. Празникът се назовава Събор на Пресвета  Богородица и е в възхвала на Дева Мария като определена да роди Спасителя на света, съобщи БНР.

В богослужебната традиция на Православната черква след тържеството в чест на свещените събития, свързани с рождението на Исус Христос, се уважава Света Богородица, като определена да бъде майка на Спасителя. Божията майка е знак на майчинството, на грижата, на човещината и любовта. Тя постоянно носи в сърцата ни доста топлота и е застъпница и закрилница за нас, за всички майки и за всички фамилии.

Днес богослужебна възхвала се отдава на земния татко на Христос – Св. Йосиф Обручник. На неговите грижи са били поверени Дева Мария и родения от нея по загадъчен метод Богомладенец. Затова се приема и за Ден на бащата.

Имен ден през днешния ден имат хората, носещи имената: Йосиф, Йоско,  Дарина, Давид и техните производни. За най-разпространено се счита името Давид, следвано от Йосиф и Йосифа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР