С тържествена в церемония в Технически университет-София бе дадено началото

...
С тържествена в церемония в Технически университет-София бе дадено началото
Коментари Харесай

За 73-та година Техническият университет - София посрещна своите студенти

С тържествена в гала в Технически университет-София бе обещано началото на новата академична образователна година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Учебното заведение посреща своите ученици към този момент 73 години, а в него се образоват над 11 000 български и близо 900 задгранични студенти.

„ Ние реализираме образование, което открива професионални хоризонти за нашите студенти. То е съобразено със актуалните условия и утвърждава името на университета ни като водещ учебен център на европейско и международно равнище “, сподели в приветствието си към студентите проф. дтн Георги Михов, ректор на образователното заведение.

За своите 73 годините ТУ-София е дал на страната над 150 хиляди инженери, а тази година започва новата академична година с оценка 9,56 от Националната организация по оценяване и акредитация, която е най-високата получавана от университет в страната.

Сред гостите на церемонията бяха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и вицепремиерът Валери Симеонов, ученици на образователното заведение.

„ Днес вие сте тук, с цел да трупате познания и след години сполучливо да се реализирате. От тук са минали доста студенти и преподаватели, само че е останал университетският дух. Духът, който витае в тези здания е незаместим, тъй като в годините могат да бъдат разказвани доста случаи на сполучливо осъществили се младежи. Тук е територията на младостта, знанието и желанието за разцвет. Тук, В Техническия университет, години наред материалната база се усъвършенства, а образователните стратегии се равняват по тези на най-развитие институти и университети в Европа и света “, съобщи Караянчева пред студентите.

Тя пожела на бъдещите инженери да останат и да се осъществен в родината си, тъй като младите експерти са най-големият капитал на България. Караянчева увери, че всички управляващи в България ще работят дружно, с цел да повдигнат на ново равнище българското обучение и просвета.

От името на държавното управление привет към студентите за новата академична година насочи и вицепремиерът Валери Симеонов. „ Колкото стартирате, толкоз да завършвате “, пошегува се Симеонов пред тях. Според него страната ни изпитва изострен дефицит на висши механически фрагменти, а единствено за предходната година е осъществен експорт над 30% на високотехнологични артикули.

„ България освен беше, само че и в този момент е техническа страна. Българската стопанска система работи и създава и дай Боже да работи и произведа, когато вие се включите в нея. Има потребност от инженери, има потребност от вас “, акцентира още Симеонов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР