С тържествена церемония и поднасяне на цветя пред паметника на

...
С тържествена церемония и поднасяне на цветя пред паметника на
Коментари Харесай

Софийският университет чества патронния си празник

С тържествена гала и поднасяне на цветя пред паметника на Св. Климент Охридски Софийският университет означи патронния си празник през днешния ден. Ректорът на Алма Матер проф. Атанас Герджиков означи в празничното си слово, че СУ е единственият български университет в първите 1000 в международните ранглисти. Това значи, че Софийският университет е в първите 4% на международните универститети, а в някои направление и първите два %, посочи ректорът. Университетът продължава да бъде преди всичко в най-вече професионални посоки в Националната рейтингова система на висшите учебни заведения, сподели още проф. Герджиков.
В най-старото висше образователно заведение в България не престават да се разкриват нови специалности, както и да се осъвременяват съществуващите стратегии и образователни проекти.
„ СУ предлага обучение в 119 бакалавърски специалности и над 400 магистърски стратегии. Броят на студентите в СУ е над 20 600 като 1115 са задгранични студенти “, уточни още ректорът и акцентира, че университетът предлага най-големия брой докторски стратегии – 184 упълномощени стратегии, а 5 нови са в процедура.
„ Технологичната гражданска война трансформира света към нас по-бързо от всеки различен интервал в историята. Непредвидимо е какво ще е бъдещето на специалностите, къде изкуственият разсъдък ще измести индивида и къде не и кои са качествата, които един приключил експерт би трябвало да има, с цел да може да сменя специалности и да учи цялостен живот. Независимо каква компетентност учат, нашите студенти би трябвало да се научат да бъдат изобретателни и виновни хора с автентично креативно мислене “, акцентира ректорът и разгласи, че следва разкриване на трети център, обвързван с изкуствения разсъдък, само че настоя напъните за развиването на естествения разсъдък да не стопират.
Зам.-председателят на Народното събрание Кристиян Вигенин бе посетител на празника. В изявлението си той означи, че СУ " Св. Климент Охридски " построява високообразована българска интелигенция, която е честен и културен коректив и обезпечава обучение на международно равнище. Университетът е възпитал фрагменти, без които е немислима българската държавност, както и интернационалното самопризнание на родината ни, акцентира Вигенин и заключи, че и през днешния ден университетът продължава да прави работата си на високо равнище.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР