С тържествена церемония днес бе осветен първият християнски храм в

...
С тържествена церемония днес бе осветен първият християнски храм в
Коментари Харесай

Митрополит Николай освети първата църква на с. Брезе

С тържествена гала през днешния ден бе осветлен първият християнски храм в девинското село Брезе. Днес е исторически ден за с. Брезе, където до момента храм не е имало. Това уточни Пловдивският митрополит Николай, който оглави празничната литургия и освети новопостроения храм " Св. Йоан Предтеча ". Християнският молитвен дом е построен напълно с дарения.
Ония, които са построили този храм, са вложили душите си, тъй като от всичко най-трудно се строи храм Божи, уточни в неделната проповед митрополит Николай. Той добави, че в Брезе в никакъв случай не се е правило до момента чинопоследованието освещаване на храм. Днес се ражда за нов живот нов храм Божи, а храмът е сърцето на един град или село, което тупти с импулсите на Божествената берекет, сподели митрополитът.
Нека този храм бъде знак на вярата, очакване на всички, които влизат в него в сложни моменти, дано бъде храмът, в който те споделят насладата от своите достижения, съобщи при освещаването регионалният шеф на Смолян Недялко Славов. Според него през днешния ден е незабравим и исторически ден за Брезе, откакто " в сърцето на Родопите едно свято и положително желание се увенча с триумф ".
Храм-параклисът " Св. Йоан Предтеча " е издигнат с помощта на дарения от цялата страна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР