С тържествен юбилеен концерт в Дома на железничаря учители и

...
С тържествен юбилеен концерт в Дома на железничаря учители и
Коментари Харесай

С концерт отбелязаха 50 години от създаването на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Мездра

С церемониален юбилеен концерт в Дома на железничаря учители и възпитаници от ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ означиха 50-ата годишнина от основаването на образователното заведение.
Гости на празничния концерт, отдаден на годишнината, бяха инж. Генади Събков кмет на община Мездра, Данаил Димитров – общински консултант, Дарина Христова от РУО – Враца, шефове на детски градини и учебни заведения в града, които сервираха и прочетоха приветствени адреси.
Директорът връчи премията „ Ученик на годината “ 2019 на Радослав Дочовски. Почетна грамота „ Найден Найденов “ получи Тамира Кунова от VII “А “ клас.
„ Родното учебно заведение чества своят 50-годишен празник, сподели в приветственото си слово шефът на образователното заведение Галя Богданова. Ако има нещо, което до старини да ни огрява от вътрешната страна, то е мекото зарево на бялото, зеленото и аленото и учебните мемоари, скътани в сърцата паралелно с най-милите неща – татковина, майка, бащин дом, преподавател “.
ОУ „ Св.св.Кирил и Методий “ е правоприемник на първото и най-старо учебно заведение в Мездра – началното учебно заведение „ Кирил и Методий “. През 1964г. е съборена остарялата постройка на началното учебно заведение „ Кирил и Методий “ и стартира градежът на нова четириетажна постройка. През 1969г. в новопостроената постройка се образува Основно учебно заведение „ Кирил и Методий “ със 17 паралелки и 26 учители. За шеф на новото учебно заведение е назначен Найден Найденов.
„ Днес повече от всеки път съм уверена, че любовта към децата си има цена. Ние – учителите от ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “ – гр. Мездра всекидневно я плащаме освен с всеотдайния труд и доста напрежение, само че и с религия, че Йовковата бяла лястовица не е гола небивалица, а спохожда всички, които я чакат и имат вяра, че ще съумеят да запазят детското в сърцата на учениците си за чудноватите неща в живота. “, добави Богданова.
Възпитаниците на образователното заведение показаха пред публиката филм за историята и достиженията на учебното заведение. Изнесеният концерт беше впечатляваща приказност от слово, музика, багри и танци. Децата рецитираха, пяха и танцуваха с патоса на детството и волността и заразиха присъстващите с радостното си, празнично въодушевление. Трогателни и запаметяващи се бяха обръщенията учителите към децата.
„ Аз съм преподавател и приказвам най-силно, когато чувам най-внимателно… Аз съм най-големият късметлия измежду всички, които работят. На мен ми е разрешено да се погрижа животът да се ражда още веднъж и още веднъж всеки ден – с нови въпроси, хрумвания и приятелства… Искам моите възпитаници да опознаят себе си, тъй като най-трудно е да схванеш кой си… Аз съм боец. Всекидневно повеждам борби против надзъртащото принуждение, страха, предразсъдъците, незнанието и апатията. Но аз имам велики съдружници: Интелигентността, Любопитството, Родителската поддръжка, Индивидуалността, Творчеството, Вярата, Любовта и Смехът… Аз съм Учител… и всеки ден благодаря на Бога за това… Ние, учителите, сме най-прегръщаните хора на тази земя… Щастливи сме, че сме учители! “
Тържеството се трансформира в урок по абсолютно обичане – урокът, който опазва цели всичките сърца, с цел да останат там, където принадлежат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР