С тържествен военен ритуал беше открит днес пметник на българските

...
С тържествен военен ритуал беше открит днес пметник на българските
Коментари Харесай

Откриха паметник на подводничаря във Варна

С церемониален боен обред беше открит през днешния ден пметник на българските подводничари в Пункта за базиране Варна, оповестиха от пресцентъра на бойния ни флот. Постаментът е построен по концепция на Съюза на подводничарите в Република България и с безрезервната поддръжка на командването на Военноморските сили.

Строя на почетния часовой одобри командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, който дружно с ръководителя на Управителния съвет на Съюза на подводничарите в Република България капитан І сан от запаса Станко Станков откри паметника. Той беше осветлен с църковен обред от иконом Цветан Флоров от Варненската и Великопреславска Света митрополия.В словото си капитан І сан Станков благодари на тези, които спомогнаха за реализирането на концепцията за този монумент – държавни и неправителствени институции, организации, компании и хиляди спомоществователи – ветерани и другари на подводничарите и на военния флот. Пред присъстващите контраадмирал Петев насочи думи на благодарност към славните първопроходци на подводното дело, към героичните каузи на генерации български моряци, служили почтено и с чест, защитавайки морските пространства на Родината. Той благодари и на ветераните, на радетелите за запазване на флотските обичаи и на всички, които подкрепят делото за опазване историческата памет за военния флот.

Със заповед на министъра на защитата с награден знак „ За достолепие и чест ” – първа степен, беше награден капитан І сан от запаса Павел Димитров, член на Управителния съвет на Съюза на подводничарите в България. Наградата беше връчена от командира на Военноморски сили контраадмирал Петев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР