С тържествен ритуал на площад „Възраждане” в Плевен на 3

...
С тържествен ритуал на площад „Възраждане” в Плевен на 3
Коментари Харесай

Посрещат на площада в Плевен 36-ия ни контингент в Афганистан

С церемониален обред на площад „ Възраждане” в Плевен на 3 януари ще бъде посрещнат публично 36-ият контингент на Българската войска, взел участие в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “. Ритуалът ще стартира в 11,30 ч. пред параклис - пантеон „ Свети Георги Победоносец”. Очаква се на него да участват министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, зам.-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов и зам.-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов, оповестиха от Единния център за начална подготовка в Плевен.
Контингентът е от 158 военнослужещи. Той включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец на контингента е полковник Веселин Василев, помощник-национален пълководец за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, помощник-национален пълководец за формированието в Кандахар – подполковник Димитър Димитров, а пълководец на ротата за защита е майор Велин Кехайов.
Международната задача на НАТО в Афганистан „ Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района. Участието ни в задачата е според отговорностите на България като член на НАТО, разясниха от Единния център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР