С тържествен ритуал днес бяха изпратени военнослужещите от 38-ия контингент

...
С тържествен ритуал днес бяха изпратени военнослужещите от 38-ия контингент
Коментари Харесай

Изпратихме военните си на мисия в Афганистан

С церемониален обред през днешния ден бяха изпратени военнослужещите от 38-ия контингент от въоръжените сили за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ".

Това оповестяват от Министерството на защитата.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов поздрави персоналния състав на контингента като пожела здраве, позитивизъм, триумфи и шанс.

Вие ни представлявате пред света и то по най-хубавия вероятен метод. Българският военнослужещ и в предишното, и в днешно време постоянно е бил самоуверен, безрезервен и упорит. С вашия непреклонен дух, силата на волята и характера ви, съм уверен, че ще устоите на компликациите и провокациите, както и на лишенията, свързани с това да сте надалеч от вкъщи. Знайте, че както вие пазите в сърцата си свидната родна земя, по този начин и ние, дружно с вашите близки сме с вас в мислите си и имаме вяра мощно във вас. " От името на министъра на защитата той подари на контингента икона на Свети Георги Победоносец - покровител на Българската войска, съобщи той.
 Изпращаме 160 военни на задача в Афганистан
Изпращаме 160 военни на задача в Афганистан

Те са от 38-ия контингент от въоръжените сили

Заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев връчи на националния пълководец полковник Иван Иванов документ за подготвеност на контингента за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ".

На церемонията по изпращането участваха още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден военачалник Костадин Кузмов, представители държавната и локалната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици и поданици на град Хасково. Молитва за здраве и благоденствие на военнослужещите прочете Архиерейският наместник на област Хасково Георги Тодев.

Военнослужещите от ротата за защита на летище Кандахар организираха подготовка взаимно с националния детайл о т състава на контингента в региона на военно формирование 52 740 Хасково и на територията на гарнизонен образователен център " Добрич " в интервала февруари - април 2019 година

На образователния център " Добрич " e изграденa част от базата, включваща тактико-оперативен център и контролно-пропускателен пункт, съдържащи всички детайли като тези на летище " Кандахар ". В тази конюнктура военнослужещите се подготвяха за осъществяването на дилемите по защита на контролно-пропусквателен пункт и наблюдаване.

Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Той включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО.

Ротата за защита на летище Кандахар е образувана от над 100 военнослужещи, като по-голямата част от състава й е от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Повече от половината военнослужещи са с опит от задачи зад граница.

Международната задача на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка " е фокусирана върху подготовката и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района. Участието ни в задачата е част от участието на България в НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР