С тържествен митинг-заря в Карлово България отбеляза 181 години от

...
С тържествен митинг-заря в Карлово България отбеляза 181 години от
Коментари Харесай

България почете годишнината от рождението на Левски с тържествен митинг-заря

С церемониален митинг-заря в Карлово България означи 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Стотици хора от страната се събраха в родния му град, с цел да почетат делото и личността му. Българската национална телевизия съобщи директно зарята инспекция.

Името на Васил Левски продължава да сплотява нацията, а образецът му да ни въодушевява. Военни почести отдадоха представителни военни елементи от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

По-рано тази заран беше отслужена тържествена литургия в храма " Свети Николай ".

Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание: Апостоле, ти си нашата мяра, мярата ни за време, мярата ни за българщина, ти си ключът за оковите, към които всеки от нас невидимо е свързал себе си. И ние няма да забравим това, що си ни рекъл, че ние сме хора и желаеме да бъдем свободни в земите, където българите живеят. Поклон, Апостоле!

Цялата тържествена гала и празничната заря може да гледате ТУК
 Отбелязваме 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски Отбелязваме 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски
България отбелязва 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Стотици хора от страната се събраха в родния му град Карлово, с цел да...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР