„С такива закони за Черноморското крайбрежие и за планините -

...
„С такива закони за Черноморското крайбрежие и за планините -
Коментари Харесай

Любомир Попйорданов: Министерството забива последния пирон в ковчега на българския туризъм

„ С такива закони за Черноморското крайбрежие и за планините - това, което прави министерството, е да забива последния гвоздей в ковчега на българския туризъм ". Това е мнението на Любомир Попйорданов, ръководител на Българската асоциация за различен туризъм. Според него министърът на туризма Николина Ангелкова и управляваното от нея министерство желаят българските туристи да не вървят на българското Черноморие. По думите му има спад и на непознатите туристи.

В претекстовете за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие не се схваща за кого се прави, акцентира Попйорданов в изявление за предаването „ Преди всички " и изясни:

„ Не съм сигурен дали българските депутати вървят на българското Черноморие. Г-жа Ангелкова никога не почива на българското Черноморие. Те не познават като цяло туризма. Затова се чудя в действителност този закон кого обслужва - дали обслужва туризма или обслужва избрани лобита, на които би трябвало да се разчистят едни терени, с цел да могат да строят. Този закон преследва свободното къмпингуване, свободното плажуване. Как може да превърнем България в привлекателна дестинация с такива послания? Как ще задържим българския екскурзиант в България? Ти като екскурзиант не си свободен в България, а се движиш в едни рамки, които оптимално лимитират твоята опция да избираш каквото и да било, на всички места те чакат някакви хора по потници с ланци, които ще ти приберат парите ".

Любомир Попйорданов направи прилика сред това, което се желае да се прави по пистите в зимните курорти, и това на Черноморието ни: „ Всичко да парцелираме, всичко да концесионираме, всичко да определим нормативно ".

Българският туризъм няма потребност от такава рамка за развиване, безапелационен е той и уточни заложените високи санкции: „ Превръщаме плажуването в публично рисково действие. Това е парадокс! ".

Неговото пояснение за всичко това е:

„ Става дума за строителство в предпазени територии, строителство върху ландшафт, който извънредно трябваше да бъде държавна благосъстоятелност и който трябваше да бъде кадастрално завършен. Законът се развива в посока на административно-наказателни разпореждания. Това е деформиране на смисъла на закона, той се отклонява от задачите ".

Министерството на околната среда не би трябвало да мълчи за „ безобразията в предпазените територии по морето ", сподели той и добави, че не би трябвало да мълчи и районното ведомство.

Любомир Попйорданов бе безапелационен, че би трябвало да се спре строителството на Черноморието ни. Трябва да дадем късмет на българското Черноморие да стартира да диша, добави той.

Попйорданов предвижда, че предстоят митинги и предложи на премиера да освободи министър Николина Ангелкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР