С такива кротки пазари като тазгодишния изобщо не е чудно,

...
С такива кротки пазари като тазгодишния изобщо не е чудно,
Коментари Харесай

Валутни палавници

С такива кротки пазари като тазгодишния въобще не е чудно, че макротърговците (които употребяват икономическите и политическите сили като претекст за подписаните от тях сделки) са мощно обезпокоени за наградите си. Задълбочено изследване на международните финансови пазари демонстрира, че единствено седем от общо 250 типа активи от всички класове, в това число и борсови показатели, държавни облигации, валути и борсови първични материали и артикули, са се отличили с високи съмнения. Това е най-ниският им брой от 2014-а насам, получен след две следващи години на алегорични флуктуации, само че въпреки всичко отличаващ се с най-малко 10 по-изявени "палавници ".

От седемте волатилни активи шест са валути (ако виртуалните Bitcoins могат да се причислят към този тип). Седмият е аржентинският борсов показател Merval, чийто 70-процентен растеж го вкара в групата на другите.

Най-подвижна през 2017-а е била валутата на Катар. Причина е решението на Саудитска Арабия да изолира страната по обвинявания в поддръжка на терористични групи, което предизвика внезапен спад на цената на търгувания зад граница катарски риал. На "косъм разстояние " след катарската парична единица се подрежда узбекският сум. Дълбоките му флуктуации бяха провокирани от решението на страната да девалвира валутата през септември в опит да притегли вложения. На трето място е етиопският бир, следван от антилския гулден на Нидерландия и от конгоанския франк. И петте валути са със алегорично наличие на международните валутни пазари. Едва на шесто място са класирани Bitcoins макар цялата врява към балонообразния им скок.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР