С широки усмивки бяха посрещнати президентът Румен Радев и вицепрезидентът

...
С широки усмивки бяха посрещнати президентът Румен Радев и вицепрезидентът
Коментари Харесай

"Чудната градина" посрещна Радев: Вие сте първият президент, който защити най-онеправданите!

С необятни усмивки бяха посрещнати президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова в обществено дружество " Чудната градина " в Добрич.

" Направили сте най-красивата градина ", разяснява президентът Румен Радев. " Чудесата ни следват съвсем три години. В нашата градина има три религии, три етноса, само че за нас значимото е да сме дружно и се обичаме ", съобщи основателката Мария. " Радваме се, че сте наш посетител, тъй като вие сте първият президент, който застана зад всички и отбрани най-онеправданите и който има куража да застане против злото ", сподели още тя. Мария описа, че в градината работят хора с интелектуални проблеми. " В градината има действия за всички. Само за 1 година спряхме да приказваме за увреждания, а за благоприятни условия ", добави тя.

Илияна Йотова поздрави създателите Мария и Хасан за благородната активност и упоритостта. " Желая ви със мощ и кураж да продължавате да помагате на тези хора да развиват капацитета си и да се усещат потребни ", сподели тя.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов изясни, че общината е дала терена безплатно. Предприемат се и разнообразни действия, с цел да поддържат градината. " За страдание на последната сесия вкарахме докладна, искахме да разтеглим терена, с цел да аплайват по европейски планове, само че избрана група съветници ни спъна. Но ние още веднъж ще го предложим и се надявам да успеем ", сподели още Йорданов.

Присъстващите споделиха с президента обичаните си занимания в градината- развъждане на зеле и цветя, които са доста красиви, изключително напролет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР