С шествия, митинги и възпоменателни молебени за героите от Небесния

...
С шествия, митинги и възпоменателни молебени за героите от Небесния
Коментари Харесай

Украйна отбеляза Деня на достойнството

С шествия, манифестации и възпоменателни молебени за героите от Небесния батальон в Украйна беше маркирана годишнината от Евромайдана и Революцията на достолепието през 2013 година

Украинците нарекоха Небесен батальон участниците в Евромайдана, убити от спецчастите, изпратени от тогавашния проруски президент Виктор Янукович, с цел да разпилян протестиращите.

В Киев на Площада на независимостта се организира така наречен Вечеч на достолепието - заседание на жители, които се събраха, носейки украински знамена. Те оповестиха, че желаят да защитят своята независимост, националната си еднаквост, демокрацията и европейския цивилизационен избор на Украйна, заяви организация Укринформ.

Събранието стартира с осъществяване на националния химн, след което на издигнатата сцена застанаха политически фигури и общественици, представители на духовенството. С настъпването на вечерта площадът беше огрян от свещи и лампади, носени от жителите в памет на починалите бранители на Украйна и борци за самостоятелност.

След изявленията на ораторите те минаха по алеята на небесния батальон. Шествието приключи алегорично пред администрацията на президента Володимир Зеленски като апел да не предава постигнатото в битката за самостоятелност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР