С шествие и празничен концерт Монтана ще чества 24 май

...
С шествие и празничен концерт Монтана ще чества 24 май
Коментари Харесай

Монтана отбелязва 24 май с шествие и концерт

С шествие и празничен концерт Монтана ще празнува 24 май – Ден на славянската книжовност и българската култура и просвета. Водени от духов оркестър „ Дико Илиев” към НЧ „ Разум 1883” и Мажоретния състав към Общински юношески дом, формалните лица, преподаватели, дейци на културата и възпитаници ще преминат по бул. „ Трети март” от църквата „ Св. св. Кирил и Методий” до откритата сцена на площад „ Жеравица”.
Тази година празничният концерт е поверен на ПМПГ „ Св. Климент Охридски”. Освен Младежкият духов оркестър на гимназията, в него ще взе участие и оперната певица Нелиан Николова – някогашна възпитаничка на учебното заведение, както и две фолклорни обединения на читалището – „ Огоста” и ПТА „ Пъстрина”. Кметът Златко Живков ще насочи празнично обръщение и ще разгласи и името на носителя на специфичната стипендия на община Монтана, избрана на съображение Наредбата за изискванията и реда за разпределяне на стипендии и финансово стимулиране на възпитаници с изявени способности. Приветствие ще сервира и Трайка Трайкова - шеф на РУО – Монтана.
При дъждовно време концертът ще се организира в трагичен спектакъл „ Драгомир Асенов”.
На обичайния банкет на кмета за дейци на науката и културата ще бъдат наградени с Почетната значка на община Монтана създатели и учители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР