С шест победи от осем старта след началото на сезона,

...
С шест победи от осем старта след началото на сезона,
Коментари Харесай

Колко близо е Люис Хамилтън до рекорда от победи на Михаел Шумахер

С шест победи от осем старта след началото на сезона, четири от които подред, Люис Хамилтън още веднъж постанова доминация във Фомрула 1. Силното показване на свтовния първенец към този момент слага въпроса не дали ще завоюва шеста международна купа, а по кое време това ще се случи публично.

В последните години английският водач сложи редица върхове и се приближи до други, които към момента не са негово владеене. От началото на турбо-хибридната епоха във Формула 1 Хамилтън има 57 победи в 108 старта и към този момент наподобява реалистично да преследва най-престижното достижение във Формула 1 – това на Михаел Шумахер от 91 победи.

Но какъв брой близо е британецът до историческото достижение на 7-кратния международен първенец?

С общо 79 триумфа в кариерата си дотук и оставащи 13 старта до края на сезона, Хамилтън може да стане №1 по този индикатор още при завършека на сезон 2019. За задачата обаче той би трябвало да завоюва всеки старт.

" Невероятно е какъв брой добре се показва тимът от началото на сезона. Знаех, че сме свършили страхотна работа през зимата, само че преимуществото ни е по-голямо, в сравнение с съм си представял ", сподели Хамилтън след последния старт за Гран при на Франция.

Световният първенец обаче посочи, че въобще не мисли за върхове, а остава фокусиран просто да завоюва идващото съревнование.

Реалистично ли е обаче Хамилтън да усъвършенства или даже да изравни върха от победи на Шумахер още тази година? Ако желае да го реализира британецът би трябвало да усъвършенства други два върха – по брой на победи в границите на един сезон и следващи триумфи.

 Колко близо е Люис Хамилтън до върха от победи на Михаел Шумахер
© Reuters

Дотук в историята на Формула 1 няма водач, който да е печелил повече от 13 надпревари в границите на един сезон. По отношение на следващите победи най-вече в границите на един сезон най-хубавото достижение е девет.

" Във Формула 1 постоянно има върхове за възстановяване. Това е смисъла на спорта, да имаш блян и цел, която да преследваш. Но нашият тим остава стимулиран, не съм разговарял с Люис още по тази тематика, тъй като мисля, че би трябвало да се насочим просто към идващото съревнование ", сподели шефът на " Мерцедес " Тото Волф.

Следващият старт във Формула 1 е Гран при на Австрия, който следва през уикенда.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (489)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР