С шест месеца се удължава срока за подновяване на документи.

С шест месеца се удължава срока за подновяване на документи. ...

Удължават срока за издаване на лични документи с 6 месеца.

С шест месеца се удължава срока за подновяване на документи. В това число влизат шофьорски книжки и лични карти. Срокът важи по време на карантинния период за всички документи, които не могат да бъдат подновени заради извънредното положение. Те обаче ще са валидни само за територията на България.
Това стана ясно по време на брифинг в Министерския съвет във връзка с промените, свързани с административни услуги за граждани и приети с влизането в сила на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

 

Услугата за издаване на лични документи няма да преустанови работа, така че по желание на гражданите ще могат да се издават нови лични документи и преди изтичането на този шестмесечен срок, обясни Светлана Ценева, директор на Дирекция "Български документи за самоличност".

 

Удължава се и срокът за постоянно и временно пребиваващите у нас граждани на трети страни, както и граждани на ЕС.

 

Чуждестранните туристи, които трябва да напуснат страната, ако са възпрепятствани могат да се обърнат към звено „Миграция“, за да им бъде удължен 3-месечният срок, в който имат право да бъдат в България, съобщи Николай Николов, директор на Дирекция "Миграция".

Източник: frognews.bg