С шест месеца – до края на юни 2023 г.

...
С шест месеца – до края на юни 2023 г.
Коментари Харесай

Удължават с 6 месеца работата на Центъра за ранно детско развитие в Шумен

С шест месеца – до края на юни 2023 година се удължава осъществяването на плана „ Център за ранно детско развиване в община Шумен “, който се осъществя по оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ от 2016 година

Днес влиза в действие Допълнителното съглашение сред Община Шумен и Управляващия орган на Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ – Министерството на труда и обществената политика, заяви ръководителят на плана Катя Крумова. Освен това, по отворената преди дни нова процедура „ Бъдеще за децата “, ще се изготви и различен план, с който се чака работата на центъра да продължи.

Услугите, които се дават в центъра, са ориентирани към ранната намеса на уврежданията и самостоятелната педагогическа поддръжка за деца с увреждания и деца в риск на възраст от 0 до 7 години. С децата работи екип от експерти – психолог, логопед, рехабилитатор, кинезитерапевт, специфични педагози, обществени служащи. Услугите са почасови и безвъзмездни за децата и родителите им.

От началото на плана до момента, услуги в Центъра за ранно детско развиване са получили 427 деца с разнообразни увреждания и нарушавания – положения в аутистичния набор, закъснение в развиването, говорни нарушавания, двигателно закъснение, хиперактивност, както и недоносени деца. Родителите, получили поддръжка и препоръки от експертите са 302.

Към момента в Центъра за ранно детско развиване услуги получават 74 деца с разнообразни болести и степен на увреждане и 68 родители.

Документи за банкет се подават в Центъра за ранно детско развиване на адрес: ул. „ Райна Княгиня “ №1. Допълнителна информация родителите могат да получат на телефон – 0878 16 99 68 или на място в центъра.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР