с. Шарково. Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател

...
с. Шарково. Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател
Коментари Харесай

Представители на ПП АБВ се срещнаха със селскостопански производители от ямболското село Шарково и се ангажираха с широко представена междуинституционална среща по темата за избитите им животни

с. Шарково. Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков, регионалният ръководител на партията в Ямбол Здравко Златаров, лекар Камелия Стаматова, ветеринарен доктор от Тракийския университет, проф. Михни Люцканов, също ветеринарен доктор, се срещнаха със селскостопански производители от ямболското село Шарково, където преди година бяха евтаназирани за последно домашни животни поради опасност от шап. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
Животновъдите, които проведоха серия от митинги, до момента в който течеше умъртвяването на стадата им, разясниха с отвращение, че към момента няма национално мнение от заинтригуваните институции по въпроса за болестта и за това, че такава в действителност не е имало.
Един от притежателите на селскостопански животни, чието стадо не е било евтаназирано – Ана Петрова, предложения представителите на АБВ да видят животните й и показа, че продължава да води правосъдни каузи. Тя сподели също, че е получила и серия от закани за живота си с ултиматум да спре правосъдните си тъжби. За да позволи да избият животните ѝ, тя получила и предложение за 100 000 лв.. Тези притежатели, чиито животни бяха избити, са получили по 190 лв. на глава добитък – сума, която надалеч не покрива цената на пазарната цена.
Пред селскостопанските производители от ямболското село Шарково Румен Петков се ангажира да провежда среща на територията на Стара Загора по тематиката, на която ще бъдат поканени представители на отрасловото министерство, на академичната общественост, народни представители от комисията по земеделие от ямболския район, БАБХ, животновъдите, чиито стада бяха избити и запазилата стадото си и продължаваща борбата за него Ана Петрова.
„ От тази среща търсим резултат в три направления – оценка на дейностите и бездействията на държавните институции и незаконното държание при изтребване на повече от 4000 животни, за която само Политическа партия АБВ даде оценка преди една година. Ще настояваме за промени в нормативната уредба, включително и законодателни които да разрешат на Ана Петрова да резервира стадото си. Ще настояваме също за промени в Екологичен потенциал, които да не позволяват избиването на здрави животни на територията на Европа “, уточни Румен Петков. Той разяснява, че съучастници в избиването на животните в района са всички евродепутати и народни представители от Ямболския район.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР