С рязко затопляне ще се сблъскат в следващите 30 години

...
С рязко затопляне ще се сблъскат в следващите 30 години
Коментари Харесай

След 30 години климатът в Москва ще е като в София

С внезапно стопляне ще се сблъскат в идващите 30 години всички по-големи градове в света. Москва ще замязя на България.
Мегаполисите в целия свят би трябвало съществено да се замислят над казуса с световното стопляне. 77% от 520 най-големи градове в околните 30 години ще се сблъскат с внезапно стопляне, се споделя в проучване на Висшето техническо учебно заведение в Цюрих. Резултатите от него са оповестени в изданието Plos One и представени в материал за климатичните промени на " Дойче веле ".
В огромните градове от Северното полукълбо в бъдеще ще доминират такива климатични условия, които сега се следят в страните, намиращи се на 1000 км по на юг. В европейските градове температурата през лятото ще бъде по-висока с 3,5 градуса, а през зимата – с над 4,5 градуса. По-конкретно климатът в Москва ще бъдат като в София, а в Лондон – като в Мадрид, а в Мадрид – като в мароканския Маракеш.
Изследователите са употребявали релативно оптимистична оценка за световното повишение на температурите поради климатичните промени. За своите калкулации те са предположили, че междинните температури ще се повишат с 1,4 градуса. При това Парижкото съглашение за климата от 2015 година планува ограничението на повишението на температурите с над два градуса спрямо прединдустриалната ера. В тази връзка създателите на проучването приканват към по-нататъшни старания в битката с климатичните промени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР