С румънските ни приятели имаме общи цели, защото влизането в

...
С румънските ни приятели имаме общи цели, защото влизането в
Коментари Харесай

Цветанов: Темата за влизането на България и Румъния в Шенген е част от европейския дневен ред

С румънските ни другари имаме общи цели, тъй като влизането в Шенген на България и Румъния е тематика от европейския дневен ред. Аз съм уверен, че по време на европредседателството с Румъния би трябвало да бъдем обединени от общи дела от съвместен интерес и да фокусираме повече внимание в района на Югоизточна Европа.

Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила в отговор на журналистически въпрос по отношение на утрешното взаимно съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народно заседание и Комисията по защита, публичен ред и национална сигурност в Камарата на депутатите на Народното събрание на Румъния.

В подтекста на идното председателство на Европейски Съюз от България през първите шест месеца на 2018 година - мястото за срещата е несъмнено в Русе.

По-рано денем Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред ще има изнесено съвещание в 10.00 часа в зала 1 на Областна администрация – Русе, като една от главните тематики ще бъде отдадена на измененията сред първо и второ четене в проектозакона за Министерството на вътрешните работи. Цветанов уточни, че Румъния и България, дружно със страните от Западните Балкани, интензивно вземат участие в Залцбургския развой. „ В този смисъл, за мен е извънредно наслаждение,че ще можем да приказваме и за Западните Балкани с сътрудниците от Румъния “, добави той.

Зам.-председателят на ГЕРБ изясни, че през март месец България ще бъде хазаин на съвещанието на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол, като на това съвещание ще бъдат признати процедурните правила за работата на групата. „ Радостен съм, че това ще стане у нас, тъй като преди месец не успяхме да реализираме консенсус в Брюксел “, съобщи Цветанов. По думите му главен акцент ще бъде приемането на така наречен Синя карта, която ще даде опция на жители отвън Европейски Съюз да идват в страната, да работят и да се запълни вакуумът, който има сега за висококвалифицирани експерти.

Цветан Цветанов разгласи, че ще запознае сътрудниците си с парламентарното измерение на българското председателство на Европейски Съюз, тъй като на 18 и 19 март в България ще има наличие на всички депутати от страните – членки от комисиите по сигурност и публичен ред, както и на евродепутати от Комисията „ ЛИБЕ “, шефа на „ Европол “.

Той добави, че в хода на срещата ще бъде направена презентация от зам. - шефа на Гранична полиция за миграцията и пренасочването на миграционните потоци. Зам. – министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пък ще направи ревю, отдадено на уговорките на България около европредседателството в бранш „ Вътрешен ред и миграция “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР