С ритуал „първа копка” в петък, 18 януари, ще започне

...
С ритуал „първа копка” в петък, 18 януари, ще започне
Коментари Харесай

Пет нови социални заведения ще заработят в Сливен

С обред „ първа копка” в петък, 18 януари, ще стартира реализирането на нов обществен план в Сливен.
Проектът „ Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен “ се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014 – 2020 година с 849 000 лв.. Той планува основаването на два нови обществени центъра - Център за социална поддръжка и Дневен център за поддръжка на деца с тежки множествени увреждания и техните фамилии в постройката на бившето Начално учебно заведение „ Хаджи Димитър “ в квартал „ Клуцохор “.
В началото на януари Община Сливен подписа контракт за безплатна финансова помощ с Министерството на районното развиване и благоустройството за построяването на още два обществени центъра - за лица с психологични разстройства и за лица с умствена назадничавост. Те ще имат потенциал до 15 места и ще се намират наоколо до Дома за остарели хора в Сливен.
„ Един от главните акценти в работата ни през тази година във връзка с вложенията ще бъдат обществените планове “, съобщи на брифинг през днешния ден кметът Стефан Радев.
Той заяви, че скоро ще бъде приключено новото предпазено жилище за възрастни хора с умствени увреждания в кв. „ Комлука “, построено с поддръжката на Посолството на Съединени американски щати в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР