С риск за живота шофьори правят обратен завой в насрещното.

...
С риск за живота шофьори правят обратен завой в насрещното.
Коментари Харесай

Вижте как шофьори правят обратен завой в насрещното

С риск за живота водачи вършат противоположен завой в насрещното. Това се случва на нерегламентирано кръстовище край село Драгичево. Автомобили, ТИР-ове, маршрутки и други транспортни средства. Водачите употребяват обръщалото за снегопочистваща техника, намиращо се на границата сред зоните на деяние на ОПУ - Перник и ОПУ - София. Румен Бахов от Нова телевизия потърси и позицията на АПИ за неуместното кръстовище.

"Това си е техен избор. Като цяло е неразрешено да се прави противоположен завой, като цяло да се минава разграничителната линия. Тук е планувано да се инсталира така наречен "разглобяема осигурителна система за пътища. Но тя ще бъде инсталирана при привършване на на зимното поддържане. Тук обръща нашата снегопочистваща техника, която обслужва област Перник и област София ", изясни инж. Иван Василев от АПИ.

Той добави, че има краткотрайни ограничаващи уреди. Наредени са бализи, които същото не разрешават противоположното придвижване. "Предприели сме действия за създаване на краткотраен светофар. Тук в региона имаме упоритости да се вкара умна система за ръководство на трафика ", добави той.

По думите му, жителите на Драгичево имат естествен вход и излаз, който е на 3 километра по-надолу, само че на хората очевидно не им харесва.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР