S.Ride стартира в Токио с автомобилен парк от 10 хиляди

...
S.Ride стартира в Токио с автомобилен парк от 10 хиляди
Коментари Харесай

Sony пуска таксиметрова услуга по модела на Uber

S.Ride започва в Токио с авто парк от 10 хиляди машини

Sony ще раздвижи пазара на таксиметрови услуги в Япония (източник: Sony)

Нова услуга, сходна на предлаганите от Uber, започва в Япония. Неочаквано оператор на услугата е софтуерният колос Sony, който предлага S.Ride взаимно с пет локални таксиметрови компании.

Принципно в Япония са неразрешени таксиметровите услуги без лични машини. Единственият късмет на оператори като Uber е обединяването с локални компании, за което приближаващата олимпиада през 2020 година разкрива шансове.

В момента приложението S.Ride работи единствено в Токио, само че паркът от коли, обслужващ мегаполиса, надвишава 10 хиляди машини. За съпоставяне, JapanTaxi – едно от тай-популярните приложения за такси в Япония – разполага с 60 хиляди машини, само че те обслужват клиенти в цялата страна.
още по тематиката
Потребителите могат да заплащат за услугата с кредитни карти и посредством портфейли S.Ride, които обработват заплащания, като прочитат QR код от таблица, сложена на задната седалка на таксито.

Sony възнамерява да разшири услугата с спомагателни функционалности, включително прогнозиране на търсенето и оферти на база изкуствен интелект. Освен това услугата скоро ще стане налична и в други градове на страната. Експанзия отвън Япония не се чака.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР